Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2017 - Anul XXII, nr. 167 (6583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Inedit

O pereche de tineri îndrăgostiţi s-a cununat religios în incinta Colegiului „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trendul cununiilor religioase oficiate în natură, în locuri idilice sau incinte impunătoare a căpătat din ce în ce mai mare amploare în ultimii ani, perechile de îndrăgostiţi alegând să-şi jure iubire în spaţii tot mai neconvenţionale.

Andreea şi Joseph, mirii din povestea noastră, au vrut să primească binecuvântarea relaţiei lor şi să trăiască cel mai emoţionant moment din ziua nunţii în incinta Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unde un preot, apropiat al familiei, a oficiat taina căsătoriei.

Astfel, sâmbătă, holurile liceului au fost animate, vreme de câteva zeci de minute, nu de elevi gălăgioşi, ci de un alai voios de nuntă, martori la întemeierea unei noi familii. După ceremonie, holul principal al liceului, unde este situat şi un bust al patronului spiritual Ştefan cel Mare, a fost perfect pentru o mică şedinţă foto alături de invitaţi. 

Ideea de a-şi jura credinţa în faţa lui Dumnezeu în capela din cadrul liceului sucevean îi aparţine Andreei, fostă ştefanistă stabilită de ani buni în Franţa. Acolo l-a cunoscut pe Joseph, un tânăr francez ai cărui părinţi sunt originari din Vietnam. A fost începutul unei frumoase poveşti de iubire, care a depăşit bariere lingvistice, culturale şi religioase, concretizată de doar câteva zile într-o nuntă de vis.

 

Şi-au dorit un loc intim, discret, iar capela de la parterul liceului a fost ceea ce căutau

Pentru desfăşurarea cununiei religioase, tinerii miri şi-au dorit o biserică discretă, intimă, iar mai multe împrejurări i-au condus către capela de la parterul Colegiului „Ştefan cel Mare”. Este prima şi, până în prezent, singura cununie oficiată acolo.

„Părinţii lui Joseph sunt din Vietnam, aceştia mutându-se în Franţa la sfârşitul anilor ‘70. Joseph a fost budist din naştere şi crescut în tradiţia familiei. Pentru mine, pentru cununia noastră, a decis să primească botezul în credinţa ortodoxă. Nu ne-am dorit o ceremonie religioasă foarte fastuoasă, amplă, ci mai degrabă ceva relaxant, discret. Până la urmă tot au fost circa 50 de invitaţi, au mai stat pe culoar, au fost mulţi invitaţi”, a povestit Andreea.

Aceasta a mărturisit că mica bisericuţă a fost şi o alegere de circumstanţă, în final dovedindu-se cel mai potrivit loc pentru cea mai importantă zi. Mai mult de atât, preotul de la capelă, Ciprian Păstrăv, un cunoscut al familiei, a fost foarte înţelegător, iar la dorinţa miresei, a oficiat o parte din slujbă în limba franceză.

„Am fost relaxaţi, au fost momente foarte haioase. S-a râs, iar lumea s-a simţit bine”, a mai povestit mireasa.

Naşi le-au fost fratele Andreei şi soţia acestuia, precum şi o pereche de prieteni din copilărie ai miresei.

 

O expoziţie de pictură şi grafică, cadou pentru fericiţii îndrăgostiţi

Cei doi tineri şi-au organizat nunta de vis în scurt timp, aceştia sosind în România cu doar două săptămâni înainte de marele eveniment. Andreea şi Joseph locuiesc în Metz, un oraş din estul Franţei.

Tot în Franţa s-au şi cunoscut în 2006, unde Andreea efectua un stagiu Erasmus, studentă fiind în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, în anul IV.

Iar pentru că ineditul a fost o coordonată a nunţii celor doi tineri, aceştia au primit drept cadou de nuntă o expoziţie de pictură şi grafică semnată de Doina Vianora Catargiu, mama miresei, şi Mihai Pânzaru PIM.

Expoziţia este găzduită de Galeria „Hol” de la parterul Muzeului Bucovinei, în perioada 18 iulie - 10 august. Sunt prezentate 22 de pânze pictate (portrete, flori şi peisaj românesc, european şi african) şi opt planşe cu grafică.

„Expoziţia se doreşte a fi o manifestare specială, o dedicaţie, un cadou de nuntă pentru Andreea, fiica familiei Amfilofie şi Doina Vianora Catargiu, şi Joseph, alesul francez al inimii sale. Mesajul estetic al expoziţiei este o urare de căsnicie lungă şi fericită, <Casă de piatră> pentru fericiţii îndrăgostiţi”, arată organizatorii.

 

În capela liceului a mai avut loc un botez, anul trecut

Directorul adjunct al Colegiului „Ştefan cel Mare”, prof. Gabriel Hacman, a menţionat că înainte de ceremonia celor doi, în capela liceului nu mai fusese oficiată o altă nuntă, ci un botez, în 2016. În plus, au fost organizate evenimente de comemorare, slujbe pentru pomenirea celor care nu mai sunt între noi sau cu prilejul zilelor de sărbătoare.

„Este şi o mică comunitate care frecventează capela, este şi un preot aici. Sărbătorile sunt marcate, la fel şi duminicile, însă singura condiţie este ca slujbele să nu fie organizate atâta timp cât sunt ore de curs”, a menţionat Hacman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pereche de tineri îndrăgostiţi s-a cununat religios în incinta Colegiului „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 4609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
O pereche de tineri îndrăgostiţi s-a cununat religios în incinta Colegiului „Ştefan cel Mare”4.2510

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei