Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2017 - Anul XXII, nr. 167 (6583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piedici financiare

Modernizarea iluminatului public nu poate fi realizată în termen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi de pe străzile Sucevei cu becuri LED, cu un consum mult mai mic şi cu o eficienţă mai mare, activitate demarată la finele anului trecut, nu va putea fi finalizată la termen. Principala cauză o reprezintă piedicile financiare, aproape toate lucrările de până acum fiind efectuate pe banii executantului, pentru că primii bani din fondurile elveţiene sunt aşteptaţi să ajungă abia săptămâna aceasta.

Conform proiectului, 85% din finanţare este asigurată din fonduri elveţiene şi 15% de municipalitatea suceveană, încât fondurile alocate de la bugetul local nu acoperă nici pe departe costurile achiziţiilor făcute şi ale lucrărilor efectuate.

„E clar că va trebui să prelungim proiectul de modernizare a iluminatului public, care avea ca termen luna septembrie, dar la care suntem la jumătate cu montarea noilor lămpi de iluminat stradal. Avem aproape 2.600 de corpuri de iluminat montate, din aproape 4.000, câte sunt în proiect. Nu au cum se încadra să termine în două luni, cât ar mai fi, dar cu siguranţă se finalizează lucrarea anul acesta”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, după comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de investiţii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Viceprimarul sucevean a subliniat faptul că acum situaţia este mult mai bună, problema finanţării acestui proiect fiind rezolvată parţial, prin efectuarea unei plăţi de peste 700.000 de lei de către Primăria Suceava, la care se mai adaugă  o primă tranşă din fondurile elveţiene, de 2,1 milioane de lei, care trebuie să ajungă zilele acestea în conturile Primăriei Suceava, deschise la Trezorerie.

„E drept că valoarea lucrărilor executate până acum, care trebuie decontate, este de 4 milioane de lei, dar e deja mai bine, dacă vin banii şi de la partea elveţiană. Astfel şi executantul proiectului va putea aduce forţe din alte părţi, pentru a grăbi lucrarea”, a adăugat Lucian Harşovschi.

În total vor fi montate 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, fiind înlocuite şi montate 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat. Totodată, se înlocuiesc cablurile de la cutia de conexiune la corpul de iluminat şi se montează echipamente de telegestiune, astfel încât, la final, întreg sistemul de iluminat va putea fi controlat de la distanţă.

Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică pentru modernizarea iluminatului public a fost de 20.362.685,04 lei fără TVA, dar în urma câştigării licitaţiei de către consorţiul SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Loial Impex SRL Suceava, valoarea finală a contractului este de 13.193.960,83 de lei, fără TVA.

Economiile rezultate, de 7.168.724,21 de lei,  urmează să fie folosite pentru realizarea de activităţi suplimentare în cadrul  proiectului.

Termenul de finalizare al proiectului este 25 septembrie 2017, dar, cel mai probabil, acesta va fi prelungit până la finele anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea iluminatului public nu poate fi realizată în termen.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizarea iluminatului public nu poate fi realizată în termen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei