Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2017 - Anul XXII, nr. 167 (6583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndepărtare elegantă

Cutremur la DIICOT Suceava: cei doi procurori-şefi din ultimii ani şi-au dat demisiile după un control intern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremur fără precedent la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, cei mai influenţi procurori ai structurii din ultimii ani înaintând cereri de încetare a activităţii, începând cu jumătatea lunii iulie. Este vorba de procurorul-şef Cristina Lăcrămioara Jaba şi de procurorul Marius Cazac, cel care a fost anterior procuror-şef. Cererile de încetare a activităţii au venit după ce structura centrală a DIICOT a dispus un control intern la DIICOT Suceava. Acţiunea a vizat deficienţe manageriale, mai exact un număr mare de dosare vechi nesoluţionate. Practic, celor doi procurori li s-a reproşat că activitatea de urmărire penală este slabă, iar rezultatele concrete, rechizitoriile de trimitere în judecată în dosare importante, puţine spre deloc.

În atari condiţii, fără a mai fi agreaţi de şefii de la Bucureşti, şi puşi sub presiune de rezultatele slabe, cei doi au ales soluţia elegantă de a pleca la cererea lor.

Procurorul Cristina Lăcrămioara Jaba a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, unde a lucrat anterior, în timp Marius Cazac la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Cine este noul procuror-şef al DIICOT

După încetarea raporturilor de muncă cu cei doi procurori-şefi din ultimii ani, structura centrală a DIICOT a decis să-l delege ca procuror-şef al DIICOT Suceava pe procurorul Bogdan Apetroae.

Procurorul Bogdan Apetroae are 42 de ani, a fost poliţist, iar din 2009 este procuror. Bogdan Apetroae a lucrat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde a avut şi funcţie de  conducere, iar din 2015 a promovat ca procuror la DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava.

 

Obiective majore: soluţionarea zecilor de dosare vechi, completarea schemei de procurori şi mutarea într-un alt sediu

Bogdan Apetroae a precizat că îşi doreşte să participe la concursul pentru ocuparea definitivă a funcţiei de procuror-şef al DIICOT Suceava şi are o serie de obiective clare şi foarte importante: soluţionarea dosarelor vechi, aflate în lucru, care sunt de ordinul zecilor, completarea schemei de personal şi mutarea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava într-un sediu mai spaţios.

La general, obiectivele DIICOT sunt combaterea infracţiunilor de crimă organizată, pe linie de contrabandă, spălarea banilor, a infracţiunilor economico-financiare, a traficului şi consumului de droguri, a traficului de persoane şi de migranţi, a criminalităţii informatice, în forma grupului organizat. Practic, cele mai complexe şi grele dosare, privind de multe ori zeci de inculpaţi, sunt gestionate de această structură de combatere a crimei organizate.  

Bogdan Apetroae şi-a mai manifestat încrederea că va colabora foarte bine cu structura cea mai apropiată DIICOT în activitatea de urmărire penală, Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava.

 

Urmează concursuri pentru ocuparea posturilor vacante

DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava a rămas, după plecarea procurorilor Jaba şi Cazac, cu un număr de doar patru procurori, cu tot cu cel cu funcţie de conducere. Alte trei posturi sunt vacante. DIICOT Suceava are în subordine şi activitatea structurii inferioare DIICOT de la Botoşani. Și acolo, din trei posturi, doar două sunt ocupate.

Posturile vacante urmează a fi scoase la concurs în perioada următoare. La concursuri se vor putea înscrie procurorii care au minimum 6 ani de vechime în magistratură. 

Procurorul-şef Bogdan Apetroae se arată convins că în câteva luni de zile schema de la DIICOT Suceava va fi completă.

El a mai arătat că în condiţiile de acum este nevoie de aproximativ un an de zile pentru echilibrarea activităţii DIICOT Suceava. 

Acţiunea de la DIICOT Suceava vine după alte controale interne care au produs la fel de mult deranj şi la alte structuri ale DIICOT din ţară. Practic, conducerea centrală a declanşat o acţiune prin care vrea să scape de procurorii care nu mai sunt agreaţi din motive legate de gestionarea activităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cutremur la DIICOT Suceava: cei doi procurori-şefi din ultimii ani şi-au dat demisiile după un control intern.
 Vizualizări articol: 10669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Cutremur la DIICOT Suceava: cei doi procurori-şefi din ultimii ani şi-au dat demisiile după un control intern4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei