Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2017 - Anul XXII, nr. 166 (6582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Recompense în bani pentru elevii cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece elevi suceveni cu rezultate maxime la examenul de bacalaureat şi evaluare naţională vor fi recompensaţi cu premii în bani,potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, supus dezbaterii publice.

Cei cu 10 pe linie la probele de la bac ar urma să primească 3.000 de lei, iar elevii cu media 10 la examenul de final de clasa a VIII-a vor fi răsplătiţi cu 1.000 de lei. Premiile au acelaşi cuantum precum cel acordat în 2016.

„Apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor şi o invitaţie către întreaga populaţie şcolară la un învăţământ de performanţă înaltă”, transmite Ministerul Educaţiei în proiectul iniţiat.

Reamintim că un singur elev din judeţ a obţinut media maximă la examenul maturităţii. Este vorba despre  Alex Andrei Voloşen, de la Colegiului Naţional Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Acesta va primi 1.000 de lei şi din partea Consiliului Judeţean, potrivit unui proiect care urmează să fie aprobat.

Totodată, alţi nouă viitori liceeni au 10 la evaluarea naţională: Florin Alexandru Pînzariu - Şcoala Gimnazială „Pahomie C. Vasiliu” Grămeşti, Bianca Andreea Moldovan şi Petra Elena Sauciniteanu, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Dănuţa Mihaela Gemănar şi Armand Viorel Ilaş, de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Emanuel Alexandru Croitor - Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Gheorghe Găitan – Școala Gimnazială Bosanci, Sînziana Petruţa Mihai – Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Lavinia Christiana Vultur - Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

 

La nivel naţional sunt 137 de elevi cu 10 la bac şi 497 la evaluarea naţională

Ministerul Educaţiei a mai arătat că prin premierea elevilor se urmăreşte stimularea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar.

 În anul 2017, un număr de 137 de absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2017, iar 497 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

„Ținând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal. Indirect, contribuie la păstrarea resursei umane de valoare în interiorul ţării”, arată ministerul de resort.

 

11 elevi premiaţi în 2016

11 elevi suceveni au fost răsplătiţi, în 2016, cu premii în bani pentru rezultatele deosebite la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională. Opt dintre ei au fost notaţi cu 10 la bacalaureat şi trei au avut medie maximă la evaluarea naţională. Banii au fost acordaţi într-un cadrul festiv, la sediul Inspectoratului Școlar Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recompense în bani pentru elevii cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recompense în bani pentru elevii cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei