Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2017 - Anul XXII, nr. 166 (6582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

O comisie mixtă caută peste 8.000 de copii din judeţul Suceava care ar trebui vaccinaţi împotriva rujeolei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie mixtă formată printr-un ordin al prefectului judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a început o campanie de identificare a peste 8.000 de copii care ar trebui să fie vaccinaţi împotriva rujeolei. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, în cursul zilei de ieri, la sediul acestei instituţii a avut loc o primă întâlnire a grupului de lucru mixt constituit pentru a evalua principalele nevoi ale comunităţilor de romi şi de a aplica programe de sprijinire pentru vaccinarea împotriva rujeolei. Grupul mixt a fost reorganizat prin ordin al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, la solicitarea Asociaţiei Partida Romilor “Pro Europa”.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a arătat că între baza de date prezentată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi situaţia copiilor înscrişi la medici de familie există o diferenţă de 8.380 de copii de vârsta vaccinării, între 9 luni şi 9 ani. În aceste condiţii, ea a declarat că Prefectura Suceava a solicitat Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor să stabilească repartizarea acestor copii pe toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. „Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care este situaţia acelor copii, iar în condiţiile în care nu sunt vaccinaţi să organizăm o campanie de informare cu privire la importanţa vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula implicând instituţii şi ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel judeţean, nici naţional, până acum nu s-au solicitat evidenţe, nu s-au făcut suprapuneri de baze de date pentru a vedea situaţia exactă a copiilor nevaccinaţi. Dorim astfel să cunoaştem dimensiunea problemei, iar în funcţie de numărul copiilor neimunizaţi rezultat şi cauzele care au determinat nevaccinarea, să ne stabilim strategia”, a declarat Mirela Adomnicăi. Reamintim că în judeţul Suceava au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare împotriva rujeolei, cinci în comune în care nu există medici de familie şi alte două în municipiul Suceava.

Din grupul de lucru mixt întrunit ieri fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanţi ai Biroului Judeţean pentru romi, ai Biroului Regional al Agenţiei Naţionale pentru romi, reprezentanţi ai serviciilor deconcentrate, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Tineret, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa de Asigurări de Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O comisie mixtă caută peste 8.000 de copii din judeţul Suceava care ar trebui vaccinaţi împotriva rujeolei.
 Vizualizări articol: 1970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O comisie mixtă caută peste 8.000 de copii din judeţul Suceava care ar trebui vaccinaţi împotriva rujeolei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei