Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2017 - Anul XXII, nr. 166 (6582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Nunta de aur pentru 31 de cupluri din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biserica „Sf. Ilie” din Fălticeni au fost sărbătorite joi, 20 iulie, 31 de cupluri cu domiciliul în urbea de pe Şomuz care împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie. Alături de cele 31 de familii au fost consilieri locali, copii, nepoţi, strănepoţi, rude, cunoştinţe, fini, vecini şi prieteni ai sărbătoriţilor. Cuplurile de aur au fost întâmpinate în pridvorul bisericii de naşii lor, tinerii Bogdan şi Oana Costîn, una din ultimele perechi de tineri căsătorite la Primăria Fălticeni în luna iulie, care le-au pus în piept cocarde specifice acestui eveniment, de primarul Cătălin Coman, deputatul Alexandru Rădulescu şi viceprimarul Constantin Bulaicon. Slujba de mulţumire a fost oficiată de un sobor de 13 preoţi, în frunte cu protopopul de Fălticeni, Adrian Dulgheriu.

 

Recunoştinţa comunităţii pentru cei ce au creat oraşul

Primarul din Fălticeni le-a mulţumit celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie pentru tot ceea ce au făcut pentru ca acest municipiu să se dezvolte şi i-a rugat să fie alături de el când va împlini 50 de ani de la căsătorie.

“Este un moment foarte emoţionant pentru întreaga comunitate fălticeneană pentru că aici este cel mai potrivit loc, sub acoperişul sfintei biserici, pentru a participa la o slujbă de mulţumire. Eu sunt aici pentru a vă mulţumi în numele comunităţii fălticenene, dumneavoastră, celor care împliniţi 50 de ani de la căsătorie, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru oraşul nostru, pentru toate realizările şi activităţile dumneavoastră care au dus ca astăzi să avem un oraş frumos, care se dezvoltă şi care este recunoscător faţă de oamenii care l-au creat. Întreaga comunitate fălticeneană vă este recunoscătoare şi vă urează acum, la ceas de sărbătoare, multă sănătate, să vă bucuraţi mulţi ani de copii, nepoţi şi de toţi cei apropiaţi”, a fost urarea primarului Cătălin Coman.

Pentru deputatul Alexandru Rădulescu aniversarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie este cel mai emoţionant moment care se derulează în fiecare an la Zilele Municipiului Fălticeni. „Astăzi sărbătorim temelia societăţii noastre, sărbătorim familia creştină aşa cum a lăsat-o Dumnezeu, familie pe care dumneavoastră o reprezentaţi cu atâta onoare, familie care, în mod surprinzător, astăzi trebuie apărată mai mult ca oricând aici, în biserică, pe stradă, dar şi în Parlament”, a precizat deputatul sucevean.

 

Rugăciune de mulţumire şi de recunoştinţă

În cuvântul său, protopopul Adrian Dulgheriu a explicat importanţa rugăciunilor de mulţumire şi de recunoştinţă în faţa lui Dumnezeu la un asemenea eveniment.

„Sunt convins că vă aduceţi aminte cu o deosebită plăcere acele momente de acum 50 de ani, căsătoria şi nunta dumneavoastră. Astăzi, dumneavoastră aţi venit să-i mulţumiţi lui Dumnezeu pentru cei 50 de ani de împreună vieţuire, pentru viaţa dumneavoastră, aţi venit să mulţumiţi pentru toate binefacerile pe care le-aţi avut în această viaţă şi să fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce aţi primit, dar aţi venit să mulţumiţi şi pentru cele care nu au fost chiar foarte bune în viaţă. Aţi venit să mulţumiţi astăzi pentru copiii dumneavoastră, care datorită educaţiei pe care l-aţi oferit-o au ajuns în funcţii importante, au ajuns oameni gospodari la casele lor, cu copiii lor. Ce lucru minunat este să-ţi vezi nepoţii, să-ţi vezi strănepoţii. Suntem bucuroşi că Dumnezeu v-a oferit în această perioadă înţelepciune, v-a oferit posibilitatea de a vă exersa virtuţile, de a vă arată cât sunteţi de buni, cât de mult îi iubiţi pe cei din jurul dumneavoastră, să vă arătaţi grija pe care aţi arătat-o faţă de cei din jur, faţă de nepoţi, de copii, faţă de prietenii dumneavoastră, faţă de întreaga comunitate şi faţă de biserică.

Noi, preoţii, ne-am rugat să aveţi sănătate, putere, înţelepciune ca să puteţi să vă educaţi nepoţii şi să-i aduceţi pe calea bisericii, pe calea credinţei, să vă arătaţi ataşamentul şi credinţa faţă de sfânta biserică pentru ca cei care vin după noi să aibă o moştenire sfântă: ţara noastră, biserica noastră. Aţi ajuns la o maturitate pe care noi o respectăm şi ne dorim ca din viaţa dumneavoastră să luăm modele pentru vieţile noastre”, a spus preotul Adrian Dulgheriu.

 

Cele 31 de cupluri sunt aşteptate să aniverseze 75 de ani de la căsătorie

În calitate de gazdă, parohul Bisericii „Sfântul Ilie”, preotul Ionel Marian, a felicitat „a XII-a promoţie” aniversată în biserica pe care o păstoreşte,  încurajându-i pe cei sărbătoriţi să meargă mai departe cât mai mulţi ani.

„Nunţile dumneavoastră au fost în locuri diferite şi la date diferite în urmă cu 50 de ani, dar astăzi naşii Bogdan şi Oana Costîn au avut cei mai mulţi fini pentru că aţi împlinit 50 de ani de împreună vieţuire. Nu a fost uşor, dar a fost bine şi mă bucur că tot împreună păşiţi şi spre anul 51. Acest pas să fie cu binecuvântarea Bunului Dumnezeu pentru dumneavoastră pentru o nouă aniversare, 75 de ani de la căsătorie. Este nunta de diamant. În viaţa mea de preot am avut o bucurie, să binecuvântez o familie care, la 75 de ani de la căsătorie, a venit la altar cu naşii lor. A fost un moment care nu se poate uita, s-a întâmplat la Sasca Mică şi aş vrea să se repete. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care a avut-o Biserica <Sfântul Ilie> după o zi încărcată”, a precizat preotul Ionel Marian.

La final, primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon le-au oferit celor 31 de cupluri diplome, flori, câte un plic cu suma de 200 de lei şi cadouri, după care toată lumea a sărbătorit „nunta de aur” la o pensiune din municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nunta de aur pentru 31 de cupluri din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nunta de aur pentru 31 de cupluri din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei