Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2017 - Anul XXII, nr. 166 (6582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertismente ignorate

Majoritatea turiştilor care urcă pe Rarău, la Pietrele Doamnei, dau dovadă de o crasă inconştienţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turismul pe Rarău, în zona Pietrelor Doamnelor, începe să se transforme într-o aventură în care inconştienţa este la ea acasă. Reprezentanţii Serviciului Salvamont Suceava trag un semnal de alarmă şi le cer cu insistenţă turiştilor să nu se expună pe ei şi pe cei din jur unor riscuri inutile.

Voicu Raia, şeful Serviciului Salvamont Suceava, a arătat că aproximativ 70% din turiștii care urcă pe masivul Rarău sunt echipați necorespunzător, lucru care duce uneori la accidentări.

„În fiecare weekend este un flux de circa 2.500 de persoane, iar multe se aventurează pe trasee fără să aibă în picioare măcar o pereche de adidaşi. Mulţi turişti merg pe traseu cu sandale de stradă, cu şlapi, încălţăminte total neadecvată. În plus, unii părinţi îşi duc copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani în spate, pe circuitul Pietrele Doamnei, marcat cu cruce albastră, fără a conștientiza riscurile la care se expun, atât ei cât și copilul din spate”, a arătat Voicu Raia.

Şeful Serviciului Salvamont Suceava spune că persoanele care urcă neechipate şi cele care îşi cară copiii în spate sunt avertizate constant, însă în cele mai multe cazuri se constată că toate sfaturile sunt ignorate.

O altă problemă care apare în această perioadă de vacanţă şi concedii este aglomerarea traficului auto spre Cabana Rarău.

Cea mai mare problemă apare pe ultimul km, între intersecția cu Chiril și Cabana Rarău, unde se creează frecvent blocaje, ceea ce duce la nervi şi timp pierdut.

„Din păcate, mulţi turişti vor să urce cu maşina dacă s-ar putea chiar până pe Pietrele Doamnei, ignorând sfaturile personalului de la jandarmeria montană, ale personalului de la salvamont și ale unor turiști care respectă totuși unele sfaturi sau indicații. Astfel se creează ambuteiaje, iar în caz de vreo urgență, autovehiculele serviciilor de urgență nu au cum să se deplaseze pe acest ultim kilometru”, a  specificat Voicu Raia.

Acesta le recomandă şoferilor care vor să urce spre Cabana Rarău, în cazul în care constată că este aglomeraţie, să lase maşina jos, până la intersecția cu Chiril, unde au fost amenajate spații pentru parcare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea turiştilor care urcă pe Rarău, la Pietrele Doamnei, dau dovadă de o crasă inconştienţă.
 Vizualizări articol: 10783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Majoritatea turiştilor care urcă pe Rarău, la Pietrele Doamnei, dau dovadă de o crasă inconştienţă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei