Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iul 2017 - Anul XXII, nr. 166 (6582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scăpat din mână

Cum a ajuns din arestat fugar condamnatul la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul de etnie romă din Pătrăuţi dispărut cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, caz despre care Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate săptămâna trecută, a ieşit din Penitenciarul Botoşani în urma unei decizii a Tribunalului Suceava, care a dispus, pe 24 februarie a.c., neprelungirea mandatului de arestare şi punerea de îndată în libertate a inculpatului. Decizia a fost luată într-un alt dosar în care Marian Costel Stan este trimis în judecată pentru tâlhărirea unor bătrâni în case, în zona Câmpulung Moldovenesc, după ce acesta fusese arestat preventiv succesiv pe parcursul a aproximativ 7 luni. Când a fost pus  în libertate acesta era deja condamnat la 14 ani de închisoare, de către Tribunalul Botoşani, într-un alt dosar, pentru infracţiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei, numai că decizia nu era încă definitivă.

Pe 29 martie a.c., Curtea de Apel Suceava a menţinut definitivă decizia de condamnare la 14 ani de închisoare, numai că individul era deja dispărut.

 

Multiplu recidivist, judecat în mai multe dosare

La solicitarea cotidianului Monitorul de Suceava, Penitenciarul Botoşani, unde a fost închis Marian Costel Stan, ne-a transmis că măsura de punere în libertate a inculpatului s-a pus în aplicare conform hotărârii Tribunalului Suceava, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

„Penitenciarul Botoşani nu a acordat în cazul persoanei menţionate nici o permisiune de ieşire din penitenciar”, se mai arată în răspunsul semnat de comisarul-şef de penitenciare Cristian Ieremie, directorul Penitenciarului Botoşani, cu referire la varianta vehiculată în materialul anterior. 

Practic, rezumând ce s-a întâmplat în acest caz, individul deosebit de periculos a fost pus în libertate în dosarul în care era arestat preventiv, pentru fapte grave de tâlhărie, deşi în celălalt dosar, mai grav, privind o tâlhărie urmată de moartea victimei, era deja condamnat la prima instanţă. E drept că sunt două dosare diferite şi e probabil ca magistraţii care au luat decizia să fie acoperiţi legal, însă cert este că s-a ajuns la o situaţie jenantă, în care un individ deosebit de periculos a fost scăpat din mână de autorităţile judiciare române.
Pe de altă parte, se poate pune întrebarea justă de ce în cazul tâlhăriei de la Botoşani, urmată de moartea victimei, Marian Costel Stan era judecat în libertate. Ori de ce nu s-a cerut arestarea preventivă imediat ce a fost pus în libertate în celălalt dosar. 

Decizia de punere în libertate pare hilară din mai multe motive: Marian Costel Stan este multiplu recidivist, condamnat pentru furturi şi tâlhării. Și nu tâlhării „simple”, de genul smulgerii unor genţi de la victime în stradă.

 

Faptele lui Marian Costel Stan: violenţă dusă la extrem, asupra unor bătrâni neputincioşi

Marian Costel Stan a făcut parte dintr-o grupare de tâlhari care a atacat mai mulţi vârstnici în case, atacurile fiind deosebit de violente. Pe acest fond de altfel s-a ajuns şi la moartea uneia dintre victime. Pedeapsa de 14 ani de închisoare este pentru doar una dintre fapte, soldată cu moartea unui bărbat în vârstă de 66 de ani, din Botoşani.

În luna aprilie 2016, bărbatul de 66 de ani, din Corni – Botoşani, a fost găsit mort în curtea locuinţei sale, cu leziuni prin agresiune. Din cercetări a rezultat că bărbatul a surprins doi indivizi din Pătrăuţi la furat, iar unul dintre aceştia l-a lovit cu un obiect contondent în cap, leziunea fiindu-i fatală. În acest dosar au fost trimişi în judecată Marian Costel Stan, ca autor al loviturii fatale, şi Costel Tican, în vârstă de 35 de ani, tot din Pătrăuţi, complice.

Stan mai este judecat, alături de trei complici, şi pentru alte fapte de tâlhărie calificată comise pe raza judeţului Suceava. Modul de operare a fost de fiecare dată foarte violent: bătrânii au fost atacaţi în case şi deposedaţi prin violenţă de bunuri. Victimele au fost legate de scaune şi lovite cu obiecte contondente, cu alte cuvinte fiind terorizate în propria casă.

Pentru aceste fapte, Stan şi complicii sunt judecaţi de instanţa din Câmpulung Moldovenesc.

 

Marian Costel Stan, urmărit general

În cazul tragic de la Botoşani, Stan a fost trimis în judecată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, primind 14 ani de închisoare.

Judecat şi condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare, Marian Costel Stan este dat în urmărire generală de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţia Română a publicat pe site-ul oficial fotografia sa şi face apel la cine are informaţii despre el să anunţe imediat oamenii legii. Modul de acţiune şi trecutul infracţional al lui Stan nu îl recomandau astfel deloc pentru a fi cercetat în libertate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a ajuns din arestat fugar condamnatul la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.
 Vizualizări articol: 3243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum a ajuns din arestat fugar condamnatul la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei