Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facerea de bine

Voluntarii germani care au făcut curăţenie în cimitire din Suceava, jefuiţi de bani şi de acte la o mănăstire din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stagiul în judeţul Suceava al voluntarilor germani care, alături de profesori şi elevi de la Colegiul Tehnic ”Andronic Motrescu” din Rădăuţi, se ocupă de reabilitarea monumentelor funerare ale victimelor din cele două războaie mondiale s-a încheiat cu un eveniment neplăcut pentru oaspeţi şi extrem de jenant pentru gazde. Duminică, în ziua rezervată vizitării unor obiective turistice din judeţ, coordonatorului grupului din Germania, Holger Klawitter, i-a fost furată din rucsac borseta cu banii de vacanţă ai copiilor, echivalentul în lei a circa 1.000 de dolari, şi cu documente. Mai mult, furtul s-a petrecut în incinta uneia dintre celebrele noastre mănăstiri. Un membru al grupului ne-a declarat că, după ce a plătit biletele de intrare la mănăstire pentru elevi, profesorul Klawitter a solicitat să fie ştampilat fiecare bilet în parte, după care a pus tichetele alături de alte documente şi de bani într-un carnet, în borsetă, pe care a introdus-o în rucsacul purtat pe spate. ”La ieşirea din locul unde s-au ştampilat biletele s-a creat o mică aglomeraţie, la fel şi la intrarea şi la ieşirea din mănăstire şi apoi la muzeu. Cel puţin două persoane, doi bărbaţi, s-au aflat în toate aceste locaţii”, ne-a spus persoana respectivă. Spre cei doi se îndreaptă bănuielile voluntarilor, apreciind că au văzut banii când coordonatorii au plătit biletele pentru copii şi că au provocat mici busculade la intrările şi ieşirile din încăperi pentru a-şi crea condiţii de sustragere a borsetei din rucsac.

 

Înregistrările de pe camerele de supraveghere ale mănăstirii, puse la dispoziţia poliţiei

Profesorul a constatat lipsa borsetei abia după ieşirea din mănăstire, dar nu a mai avut ce să facă decât să anunţe poliţia şi să reclame furtul.

Cercetările sunt efectuate de poliţiştii de la secţia de poliţie rurală din Marginea. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Vasile Baltag, ne-a declarat, ieri, că mănăstirea a pus la dispoziţia poliţiştilor înregistrările de pe camerele de supraveghere şi şi-a exprimat regretul că astfel de fapte se pot petrece în incinta unui lăcaş de cult.

Până la această oră, nu avem informaţii că hoţii ar fi fost identificaţi.

Grupul de 12 elevi de la o şcoală din Rostock, Germania, împreună cu  profesorii lor de istorie, Petra şi Holger Klawitter, au petrecut 10 zile în judeţul Suceava alături de elevi de la Colegiul Tehnic ”Andronic Motrescu”, în cadrul proiectului de voluntariat ”Arbeit für den Frieden - Versöhnung über den Gräbern” (Muncă pentru pace - Reconciliere peste morminte), la care participă împreună an de an, începând din 2011. Duminică, în excursie a fost întreg grupul de voluntari, atât germani, cât şi români. Inutil de spus că românilor le-a crăpat obrazul de ruşine din cauza furtului comis de compatrioţii lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntarii germani care au făcut curăţenie în cimitire din Suceava, jefuiţi de bani şi de acte la o mănăstire din judeţ.
 Vizualizări articol: 5890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Voluntarii germani care au făcut curăţenie în cimitire din Suceava, jefuiţi de bani şi de acte la o mănăstire din judeţ5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei