Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vacanţa de vară

Tabere, excursii şi activităţi recreative pentru copii şi tineri din sistemul de protecţie Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii şi tineri de la Centrul de Plasament „Speranţa”, Centrele de Tip Familial „Colţ Alb” şi „Micul Prinţ” Suceava, dar şi de la Casa de Tip Familial “Visătorii” Fundu Moldovei se bucură în această vară de tabere, excursii şi activităţi recreative. În perioada 25 – 30 iunie, 11 copii şi tineri din cadrul Serviciilor Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava (Centrul de Plasament „Speranţa”, Centrele de Tip Familial „Colţ Alb” şi „Micul Prinţ”), subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, au fost în tabăra organizată la Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Botoşani, în cadrul unui proiect susţinut de Direcţia de Tineret şi Sport - Botoşani. Aceştia au revenit în centre foarte încântaţi de experienţa avută, mai ales că şi-au făcut prieteni noi cu care ţin legătura constant. În perioada 12 – 19 iulie, zece copii şi tineri din centrele amintite au mers în tabără la mare, în staţiunea Eforie Sud, tabăra fiind organizată de Direcţia de Tineret şi Sport Suceava. Copiii au fost foarte încântaţi de tabără. O parte dintre ei au văzut marea pentru prima dată. Conducerea Serviciilor Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava ne-a comunicat că o altă vacanţă mult aşteptată de beneficiarii centrelor sociale este programată pentru luna august, „însă suntem în tratative, deoarece ne trebuie un mijloc de transport până în Germania, dus - întors. Tabăra din Germania este de zece zile, ne oferă 20 de locuri şi este organizată de Club 41, în colaborare cu fundaţii din Germania”.

 

Tabără pentru copii cu dizabilităţi, la Eforie Nord

Şi copiii şi tinerii de la Casa de Tip Familial “Visătorii” Fundu Moldovei au parte pe perioada vacanţei de vară de diverse activităţi recreative. Pe 27 iunie, Casa de Tip Familial a organizat o drumeţie pe Orata, în comuna Fundu Moldovei, drumeţie la care au participat beneficiarii centrului social, împreună cu un grup de zece elevi din comuna Ciocăneşti, „care au participat la o tabără organizatăde o fundaţie olandeză, ce a avut loc în comuna Fundu Moldovei”. Pe 28 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadru Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava au organizat în cadrul unităţii o activitate de prevenire numită „Vacanţa în siguranţă, unde s-a discutat despre: răspunderea penală, siguranţa online, violenţa în şcoală, reguli de circulaţie pe drumurile publice”. În perioada 5 iulie  - 10 iulie, trei beneficiari au participat la o tabără organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, pentru copii cu dizabilităţi. Tabăra a avut loc în staţiunea Eforie Nord,  beneficiarii fiind cazaţi în Tabăra „Luminiţa”. Graţiela Tonegari, şefa de la „Visătorii”, ne-a spus că cei mici au petrecut cinci zile pe litoral şi au desfăşurat diverse activităţi (plajă, baie în mare, plimbări pe faleză). Au petrecut câteva zile şi în Eforie - Aqua Park, unde s-au dat pe tobogane, au participat la spectacole de magie şi la alte activităţi organizate pentru copii. În perioada 13 – 18 iulie, zece beneficiari au participat la o tabără cu caracter social, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava si Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanta. Tabăra a avut loc în staţiunea Eforie Sud, iar beneficiarii au fost cazaţi în Centrul de Agrement "New Paradise”. „La sfârşitul lunii august, zece copii vor participa la o tabără de vară organizată de o fundaţie olandezăîn comuna Ciocăneşti, unde se vor desfăşura activităţi de socializare, drumeţii, jocuri în aer liber. În funcţie de sponsorizări, de cei care ne vor ajuta cu asigurarea transportului, Casa de Tip Familia <Visătorii> va mai organiza şi alte activităţi, excursii şi drumeţii cu beneficiarii”, a completat asistentul social Valentina Popovici Hreniuc, de la „Visătorii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabere, excursii şi activităţi recreative pentru copii şi tineri din sistemul de protecţie Suceava.
 Vizualizări articol: 2284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabere, excursii şi activităţi recreative pentru copii şi tineri din sistemul de protecţie Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei