Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Campanie umanitară

O femeie imobilizată pe viaţă într-un cărucior cu rotile are nevoie de ajutorul nostru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 49 de ani, Liliana Cercel, din Vatra Dornei, care de 20 de ani este imobilizată într-un scaun cu rotile, în urma unui accident, are nevoie de ajutorul semenilor săi, pentru a beneficia de condiţii mai bune de viaţă.

După o lungă aşteptare, visul ei de a avea o locuinţă la parter, de unde să poată ieşi din casă fără să mai fie purtată pe braţe de alte persoane, s-a împlinit. Recent, în urma unui memoriu adresat conducerii administraţiei judeţului, Primăria Vatra Dornei a găsit o modalitate de a o ajuta, oferindu-i drept locuinţă o casă veche, în care să se mute. Problema e că respectiva casă este într-un stadiu avansat de degradare, cu pereţii distruşi, plini de igrasie, cu podele de lemn, măcinate, fără ferestre, încât, pentru a se muta acolo, sunt necesare o serie de reparaţii care să transforme acel spaţiu într-o casă primitoare.

Povestea sa l-a impresionat pe un tânăr din Suceava, care a crescut în centrele de plasament, la fel ca şi Liliana Cercel. Tocmai de aceea, Andrei Viorel, iniţiator al campaniei de ajutorare a copiilor din Casa Vladimir, din Vatra Dornei, a demarat o nouă campanie de sensibilizare a oamenilor.

„Fac apel la toţi cei care pot ajuta cu ceva la renovarea casei date în folosinţă acestei doamne cu nevoi speciale. Ea este imobilizată în scaun cu rotile de mai bine de 20 ani, este bolnavă, este un chin să fie coborâtă pentru a ajunge în stradă, să meargă la doctor, să-şi cumpere medicamente şi strictul necesar. Casa în care urmează să se mute este veche, are nevoie de reparaţii serioase, pereţii fiind mucegăiţi, baia lipseşte total, trebuie înlocuite ferestrele, uşile, este de pus gresie, parchet, instalaţie electrică, etc. Cei care vor să afle detalii despre cum pot ajuta, să fie alături de ea cu donaţii, în special materiale de construcţii sau piese de mobilier, vă rog să mă sunaţi la 0742707196. Dumnezeu lucrează prin oameni, aşa că haideţi să fim mai buni!”, a declarat Andrei Viorel.

Montarea unor geamuri termopan şi a unei uşi sunt considerate prioritare acum, pentru ca locuinţa să fie pregătită pentru a fi locuită, dar orice alte materiale de construcţii, de la var până la prize, sunt binevenite, pentru ca Liliana Cercel să se poată bucura de o viaţă mai bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie imobilizată pe viaţă într-un cărucior cu rotile are nevoie de ajutorul nostru.
 Vizualizări articol: 3758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O femeie imobilizată pe viaţă într-un cărucior cu rotile are nevoie de ajutorul nostru3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei