Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Muzeul Bucovinei vrea să introducă ghiduri audio în engleză la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Muzeului Bucovinei intenţionează să introducă ghiduri audio în limba engleză pentru turiştii străini care vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat ieri că în momentul de faţă se poartă negocieri cu un agent economic specializat în implementarea unui sistem de audio-ghiduri în muzee, disponibile direct de pe telefoanele mobile. Emil Ursu a precizat că într-o primă etapă se are în vedere introducerea unui astfel de sistem de ghiduri audio la Cetatea de Scaun, în limba engleză, iar ulterior se intenţionează introducerea informaţiilor audio şi în limbile germană, rusă şi maghiară. Directorul Muzeului Bucovinei a explicat că ghidurile audio ar urma să ofere informaţii despre exponatele din fiecare încăpere a Cetăţii de Scaun. „Împreună cu un operator economic vrem să introducem un sistem de ghiduri audio mai facil pentru turiştii care vor vizita obiectivele Muzeului Bucovinei. Iar intenţia noastră este ca acest sistem să devină operaţional într-un timp cât mai rezonabil”, a spus Emil Ursu.

Reamintim că în toamna anului trecut, la Cetatea de Scaun a Sucevei a fost deschisă prima expoziţie permanentă din istoria sa, turiştii având posibilitatea să vadă un impresionat arsenal de arme şi armuri, tunuri, arme de asediu, straie, podoabe, ceramică, piese de mobilier, toate obiectele fiind realizate de mână, de mai mulţi meşteri şi artişti români. Din expoziţie mai fac parte şi o serie de manechine ultrarealiste care înfăţişează personalităţi ale vremii, ostaşi şi meşteri, iar cu ajutorul lor sunt etalate piese de îmbrăcăminte, armuri şi armament. De asemenea, pe lângă un număr mare de panouri informative, în cadrul expoziţiei se regăsesc proiecţii şi sisteme interactive, care au rolul de a povesti într-un mod mult mai atractiv istoria locului.

Pe de altă parte, Emil Ursu a spus că intenţia Muzeului Bucovinei este de a introduce acelaşi sistem de ghiduri audio şi la Muzeul Satului Bucovinean şi la Muzeul de Știinţele Naturii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei vrea să introducă ghiduri audio în engleză la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Muzeul Bucovinei vrea să introducă ghiduri audio în engleză la Cetatea de Scaun a Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei