Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iul 2017 - Anul XXII, nr. 164 (6580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima ediţie, sâmbătă

Bucovina Brunch - „Cacica, oameni şi sare”, proiect de conservare a patrimoniului cultural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirile vechi ale administraţiei Salinei de la Cacica şi monumentele funerare din cimitirul vechi al localităţii vor fi inventariate şi documentate în cadrul unui proiect pentru păstrarea şi salvarea patrimoniului cultural din Bucovina.

Sâmbătă, 22 iulie, se desfăşoară prima ediţie a „Bucovina Brunch”, un proiect ce presupune o serie de evenimente de socializare în locurile ascunse ale Bucovinei, ce combină experienţa culturală cu cea gastronomică.

În cadrul acestuia vor fi organizate trei ateliere practice, prin care participanţii vor descoperi câte ceva din gloria trecută a localităţii, dar şi elemente din viaţa actuală a comunităţii.

„Pe parcursul unei zile vom cunoaşte trecutul, materializat în elementele constructive, şi prezentul, prin oamenii săi şi prin ce este astăzi satul. Voluntarii vor fi invitaţi să dăruiască comunităţii câteva ore de muncă, descoperind clădirile, descifrând monumente vechi funerare, căutând pe uliţe drumul către vatra satului. După faptă şi răsplată - la ora 13.00 participanţii sunt aşteptaţi la Bucovina Brunch, o masă câmpenească, pentru oameni harnici, cu bunătăţi făcute de prietenii noştri din Cacica”, au anunţat organizatorii evenimentului - ADER, iaBucovina, APT Bucovina, CERC/USV.

Marcarea potecii tematice ”Oameni şi Sare” şi repararea panourilor montate în teren de ADER în 2016 este tematica celui de-al treilea atelier din cadrul proiectului.

Din cauza infrastructurii şi abordării tehnice a atelierelor participarea este limitată, dar şi condiţionată de plata unei taxe de 45 de lei, care acoperă prânzul (Bucovina Brunch) şi costul parţial al materialelor.

A doua zi, duminică, participanţii sunt invitaţi să viziteze Salina Cacica şi să facă o baie în bazinele cu apă sărată.

Parteneri ai evenimentului sunt Parohia Romano-Catolică din Cacica, Salina Cacica, Uniunea Germanilor Bucovineni din Rădăuţi şi Access Travel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina Brunch - „Cacica, oameni şi sare”, proiect de conservare a patrimoniului cultural.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucovina Brunch - „Cacica, oameni şi sare”, proiect de conservare a patrimoniului cultural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei