Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2017 - Anul XXII, nr. 163 (6579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Poliţia Rutieră: Cererile pentru aviz la lucrările de termoficare au fost depuse târziu şi sunt incomplete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava a reacţionat la nemulţumirile reprezentantului firmei bucureştene care efectuează lucrările de reabilitare areţelelor de termoficare din cartierul Obcini şi din zona centrală a Sucevei, care s-a plâns că proiectele sunt ţinute pe loc din cauza lipsei avizelor de la poliţiştii rutieri.

Subcomisarul Daniel Șincari, şeful Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, a explicat că reprezentantul firmei Consix Bucureşti a depus cererea pentru avizarea lucrărilor în data de 29 iunie, solicitând aviz pentru perioada 29 iunie-13 august, pe o durată de 45 de zile. Aşadar, cererea a fost depusă în ziua în care pe strada respectivă urma să se circule restricţionat.

Ofiţerul a explicat că aceste avize se dau în baza unui ordin ministerial privind norme metodologice de semnalizare temporară (Ordinul 1112/411),  care prevede clar, la punctul 6, că cererea în original şi documentaţia aferentă se depun cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea lucrărilor. Acest termen este stabilit pentru ca detaliile închiderii unei străzi ori ale impunerii de restricţii pentru circulaţia publică să fie bine puse la punct. Poliţia doar dă avizul, strategia de lucru şi de semnalizare făcând-o firma executantă. 

Mai mult, cererea din data de 29 iunie nu era însoţită nici de documentaţia legală. Șincari a explicat că articolul 8.2 din acelaşi ordin arată expres că documentaţia se depune însoţită de schemele de semnalizare a zonei de drum în lucru, întocmite cu respectarea unor grafice conforme cu anexele din acelaşi ordin.

„În cazul de faţă, cererea a fost depusă foarte târziu, practic în ziua în care urmau să înceapă lucrările, iar documentaţia nu este completă. În aceste condiţii, solicitarea urmează a fi respinsă”, a transmis ofiţerul.

El a precizat că Poliţia Rutieră vrea să evite situaţiile din anii trecuţi, când firma Pfeiffer a creat probleme majore în municipiului Suceava cu lucrări nesemnalizate şi care au pus în pericol siguranţa traficului. 

Reprezentanţii firmei bucureştene Consix s-au plâns la comandamentul organizat în această săptămână la Primăria municipiului Suceava că termenele de execuţie ale acestor lucrări sunt foarte strânse, trebuie finalizate în trei luni, însă nici măcar nu au început, pentru că s-au blocat în circuitul birocratic.

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a propus ca la şedinţele de comandament săptămânale de la Primăria municipiului Suceava să fie invitat şi un reprezentant al Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, pentru ca problemele care se ivesc în derularea acestor investiţii să fie cunoscute şi rezolvate mai rapid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră: Cererile pentru aviz la lucrările de termoficare au fost depuse târziu şi sunt incomplete.
 Vizualizări articol: 1794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia Rutieră: Cererile pentru aviz la lucrările de termoficare au fost depuse târziu şi sunt incomplete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei