Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2017 - Anul XXII, nr. 163 (6579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

În judeţul Suceava au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare împotriva rujeolei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul judeţului Suceava, Silvia Boliacu, a anunţat ieri că în judeţ au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare împotriva rujeolei. Silvia Boliacu a precizat că cinci astfel de centre vor funcţiona în localităţile fără medic de familie, iar alte două vor fi înfiinţate în municipiul Suceava, la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” şi Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni.

Pentru amenajarea acestor noi centre de vaccinare, subprefectul Silvia Boliacu, împreună cu reprezentantul Direcţiei de Sănătate din zona Vatra Dornei, s-a deplasat, miercuri, 19 iulie a.c., în toate cele cinci localităţi fără medic de familie din judeţ. Silvia Boliacu a declarat că la Crucea, Coşna, Cârlibaba şi Suceviţa, centrele de vaccinare vor funcţiona în dispensarele medicale existente. La Poieni Solca, acolo unde nu există dispensar, centrul de vaccinare pentru imunizarea copiilor va fi amenajat într-o încăpere din incinta primăriei. “Centrele de la Crucea, Coşna, Cârlibaba şi Suceviţa sunt funcţionale, sunt dotate cu tot ceea ce trebuie şi le-am inspectat împreună cu primarii şi asistenţii comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit să pună la dispoziţie o sală din primărie, unde există şi hol de aşteptare, spaţiul destinat vaccinării urmând să fie dotat cu frigider şi cu tot necesarul conform normelor legale. Primarii au fost extrem de receptivi, având în vedere că vorbim despre sănătatea publică, ei au atribuţii în acest sens, iar prevenţia necesită costuri mai mici decât tratarea bolii în sine”, a declarat subprefectul judeţului Suceava.

 

În campania de imunizare împotriva rujeolei se vor implica şi liderii romilor din judeţ

Silvia Boliacu a mai spus că două centre de imunizare împotriva rujeolei vor fi înfiinţate în municipiul Suceava, la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” şi Școala Gimnazială “Miron Costin” din Burdujeni, în cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primăriei Suceava, al Direcţiei de Sănătate Publică şi al reţelei de medicină şcolară aflată în subordinea primăriei.

Suprefectul judeţului a spus că Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui astăzi vaccinurile necesare celor şapte centre înfiinţate, iar de luni va începe imunizarea propriu-zisă a copiilor.

“În campania de imunizare împotriva rujeolei se vor implica şi reprezentanţii minorităţii rome din judeţ, precum şi organizaţiile care se preocupă de problemele acesteia, având în vedere că Asociaţia Partida Romilor <Pro Europa> şi-a exprimat disponibilitatea în acest sens”, a mai spus Silvia Boliacu.

Ea a amintit că potrivit dispoziţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, în cadrul măsurilor stabilite pentru eradicarea epidemiei de rujeolă, Prefectura, Consiliul Judeţean şi primăriile colaborează cu Direcţia de Sănătate Publică în organizarea unor centre de vaccinare în localităţile care nu au medic de familie, în crearea unei evidenţe cu copiii nevaccinaţi şi includerea lor în campania de vaccinare, dispusă la nivel naţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare împotriva rujeolei.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
În judeţul Suceava au fost înfiinţate şapte centre de vaccinare împotriva rujeolei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei