Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2017 - Anul XXII, nr. 162 (6578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Ioan Stan: Judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă de bani pentru proiectele PNDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat ieri, după anunţarea proiectelor care vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), că judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă, la nivel naţional, respectiv 928,525 milioane de lei. Ioan Stan a arătat că Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat nu mai puţin de 254 de proiecte PNDL depuse de primăriile sucevene şi de Consiliul Judeţean. Ioan Stan a amintit că numărul mare de proiecte aprobate contrazice „retorica profund demagogică” a unor lideri judeţeni ai PNL Suceava, care au afirmat că Guvernul PSD – ALDE ignoră finanţarea proiectelor pentru judeţul Suceava. „La finanţare au avut prioritate şcolile, grădiniţele, infrastructura de apă şi canal, dispensarele, dar şi infrastructura rutieră, aşa cum a fost prevăzut în programul de guvernare al PSD şi în strategia Ministerului Dezvoltării. Putem afirma că toate localităţile, precum şi Consiliul Judeţean au primit finanţări, indiferent de culoarea politică a primarilor, fapt ce demonstrează preocuparea guvernului PSD-ALDE pentru dezvoltarea comunităţilor şi nu pentru lupta politică, aşa cum s-a întâmplat atunci când Consiliul Judeţean a distribuit către localităţi sumele pentru echilibrarea bugetelor locale”, a spus Ioan Stan. Preşedintele PSD Suceava a mai adăugat că trebuie remarcată şi valoarea mare şi numărul proiectelor destinate infrastructurii rutiere judeţene, fapt ce demonstrează încă o dată implicarea Guvernului în dezvoltarea reţelei de drumuri.

”Și chiar dacă ştim că unii lideri judeţeni îşi vor asuma tăierea panglicii pentru aceste proiecte, suntem bucuroşi că judeţul Suceava face paşi înainte în dezvoltarea infrastructurii”, a declarat liderul PSD Suceava.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunţat ieri începerea implementării etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor primi finanţare toate proiectele eligibile ale administraţiilor publice locale.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domenii precum sănătate, educaţie, apă – canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport sau drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat că acest program funcţionează „ca un adevărat parteneriat între nivelul central şi local al administraţiei publice: unităţile administrativ-teritoriale au făcut propuneri de proiecte în baza propriilor analize, pentru a acoperi nevoile locale de investiţii, iar ministerul a realizat prioritizarea lor, după mecanismul stabilit în legislaţia aplicabilă. Este un parteneriat corect, transparent şi în folosul cetăţenilor întregii ţări”.

 

CJ Suceava a primit peste 216 milioane de lei pentru opt drumuri judeţene

Cea mai mare sumă alocată în etapa a doua a PNDL o va primi Consiliul Judeţean Suceava, instituţie care a obţinut finanţarea pentru nouă proiecte, cu o valoare totală de 221 milioane de lei. Dintre acestea, opt sunt pentru asfaltarea, modernizarea sau reabilitarea unor drumuri judeţene, iar unul vizează investiţii la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului. Suma aprobată spre finanţare pentru cele opt drumuri judeţene este de 216,4 milioane de lei, adică aproape un sfert din suma alocată pentru toate proiectele din judeţul Suceava.

Printre drumurile care vor fi reabilitate sau modernizate prin PNDL se numără „drumul Talienilor”, care face legătura între comuna Mălini şi judeţul Neamţ, prin Borca, dar şi drumul Panaci – Bilbor, către judeţul Harghita. De remarcat faptul că pentru „drumul Talienilor”, tot prin PNDL a fost aprobat şi proiectul pentru Consiliul Judeţean Neamţ, care face legătura dinspre comuna Borca spre Mălini.

Proiectele aprobate prin PNDL pentru CJ Suceava care vizează drumuri judeţene sunt : modernizare DJ 174C, km 0+000-3+660, Panaci – Bilbor – 25.179.976 lei ; reabilitare DJ 209B, Văleni - Stânişoara - Iesle -limita cu judeţul Neamţ, km 19+000-33+600 – 46.775.354,31 lei, asfaltare DJ 155B, Urecheni-Timişeşti- Boroaia, km 47+600-53+020 – 9.194.520 lei ; asfaltare  DJ 178C, Rădăuţi- Frătăuţii Vechi-Frătăuţii Noi-Bilca-Vicovu de Sus , km 1+800-23+276 – 39.742.795 lei ; modernizare DJ 172D,Teşna - Coşna, km 47+200-55+580 – 25.515.000 lei ; modernizare DJ 174, Panaci-Glodu, km 22+000-28+000 – 14.618.855 lei ; modernizare DJ 209A, Mălini-Slatina-Găineşti, km 32+000-44+300 – 21.940.113 lei  şi modernizare DJ208C, Vultureşti-Hârtop-DJ208, km 33+600-50+290 – 33.459.495 lei.

 

Pârteştii de Jos a obţinut cea mai mare sumă pentru un proiect depus de o comună

Proiectul cu cea mai mare valoare aprobat prin PNDL pentru o localitate din judeţ este cel depus de primăria din Pârteştii de Jos. Proiectul a fost depus pentru înfiinţarea sistemului de canalizare şi extindere alimentare cu apă în această comună, valoarea investiţiei fiind de aproape 18 milioane de lei. Sume importante de bani au fost alocate tot pentru proiectele de extindere sau înfiinţare de reţele de apă sau de canalizare din Mitocu Dragomirnei, Șcheia, Dolhasca, Cajvana, Mănăstire Humorului, Frumosu, Horodniceni, Rîşca, Slatina, Stroieşti, Șerbăuţi, Vadu Moldovei, Boroaia, Dorna Arini şi Botoşana, cu sume de peste 10 milioane de lei fiecare. Aproape 11 milioane de lei va primi şi Primăria oraşului Frasin, pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean de la Frasin-Stulpicani-Holda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă de bani pentru proiectele PNDL.
 Vizualizări articol: 2910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă de bani pentru proiectele PNDL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei