Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2017 - Anul XXII, nr. 162 (6578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a V-a

Cadre didactice din ţară şi din străinătate sunt aşteptate la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) pregăteşte, pentru al cincilea an consecutiv, competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”, eveniment dedicat angajaţilor din învăţământul preuniversitar.

Programul competiţional şi regulamentele au fost puse la punct, invitaţiile au fost trimise, aşteptările organizatorilor cifrându-se la peste 600 de participanţi înscrişi la cele 14 ramuri de concurs.

Spartachiada se adresează tuturor salariaţilor din educaţie, nu numai profesorilor de sport, la ediţia a V-a fiind aşteptaţi şi competitori din celelalte judeţe alte ţării, ba chiar şi vecini din Bulgaria şi Republica Moldova.

Prof. Dumitru Irimia, coordonatorul Departamentului Cultură, Sport şi Turism al ASIS, în grija căruia este evenimentul, a menţionat: „Ne aşteptăm la o participare mai numeroasă în ceea ce priveşte colegii din alte judeţe, pentru că proiectul nostru a fost foarte bine receptat de ei. Totodată, am purtat discuţii cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ din Bulgaria şi Republica Moldova pentru a trimite câte o delegaţie în concurs. De la ediţie la ediţie, vrem să creştem acest proiect, să capete amploare, iar mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi oameni”.

Acesta a specificat că proiectul urmăreşte promovarea mişcării, a fair play-ului, a unui stil de viaţă activ, sănătos.

 ”Vrem să transmitem acest mesaj mai ales în rândul copiilor, al elevilor, pentru a căpăta o mentalitate sănătoasă, să-i atragem către sport. Vedem copii obezi, scutiţi de la orele de sport, care stau la uşile cabinetelor de nutriţie şi nu vrem asta”, a mai specificat Irimia, precizând că pentru viitor are în vedere organizarea unor probe cu echipe mixte elev – profesor.

 

14 ramuri sportive

Întrecerile se vor desfăşura pe 14 ramuri sportive: pescuit sportiv, cros, volei (fete şi băieţi), street-ball, tenis de masă, tenis de câmp (individual+dublu), fotbal băieţi, ciclism (şoseaua de centură Moara - E 85 şi retur), tenis cu piciorul, darts, şah, badminton, nataţie, handbal. Probele vor fi găzduite de unităţi şcolare din municipiul Suceava, iar proba de pescuit sportiv se va desfăşura pe lacurile din Grăniceşti şi Bosanci. Proba de cros va urma un traseu stabilit de organizatori, pe străzile din apropierea stadionului Areni, acolo unde se va da startul, distanţa variind în funcţie de vârsta participanţilor.

„Vrem ca la această probă să participe multă lume, iubitori ai sportului, să avem 2.000 de alergători, să transmită bucuria mişcării. Crosul trebuie să capete o amploare mai mare, este cea mai vizibilă probă, oamenii ne văd şi trebuie să ne urmeze exemplul”, a mai adăugat Irimia.

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 8 septembrie, regulamentul şi programul competiţional putând fi consultat pe www.suceavaasji.ro.

Sprijină desfăşurarea Spartachiadei, ediţia a V-a, Consiliul Local şi Primăria Suceava, Consiliul Judeţean şi Tipografia Celestin.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadre didactice din ţară şi din străinătate sunt aşteptate la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”.
 Vizualizări articol: 2667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadre didactice din ţară şi din străinătate sunt aşteptate la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei