Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Achiziție

Primele stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi montate luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În a doua jumătate a lunii august, în municipiul Suceava vor fi funcționale primele stații de încărcare a mașinilor electrice, montarea unui număr de 28 de astfel de echipamente, cu încărcare rapidă sau standard, fiind realizată de Primăria Suceava printr-un proiect finanțat de elvețieni (85%).

„Suntem pregătiți pentru primele 14 stații de încărcare, așteptăm livrarea lor în prima decadă a lui august și le montăm imediat”, au anunțat reprezentanții firmei Loial, la comandamentul de investiții de marți dimineață, ținut de viceprimarul Lucian Harșovschi. Până acum au fost făcute lucrările pregătitoare, de la soclul de beton pe care vin amplasate la conectarea lor la rețeaua de energie electrică.

Montarea unui număr de 28 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în municipiul Suceava s-a izbit de o piedică neașteptată – reticența locuitorilor din zonele unde au început lucrările, în unele locuri fiind schimbat amplasamentul stabilit inițial, în altele fiind dusă o intensă muncă de lămurire.

Mai mult, stația trebuie să aibă în jur minim două locuri de parcare amenajate, pe care pot staţiona simultan două maşini electrice în timpul încărcării.

La final, stațiile se racordează la un dispecerat central de monitorizare, care are în fiecare moment control asupra funcţionării staţiei. Încărcarea vehiculului se face cu ajutorul unui card, la activarea căruia se deschide priza la care se conectează acumulatorul maşinii electrice.

14 stații vor fi cu încărcare rapidă, iar celelalte vor folosi o încărcare standard, încât, în funcție de capacitatea acumulatorului maşinii, încărcarea acestuia se va putea face într-un interval de timp de două până la şase ore sau de 4 până la 12 ore printr-o încărcare standard. Construcţia staţiilor este realizată de firma Loial Impex Suceava, care a câştigat licitaţia,

O astfel de stație va funcționa în zona blocurilor ANL din spatele staţiei de benzină OMV, de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Romtelecom, a restaurantului Nistru, în parcarea şi în zona garajului Primăriei Suceava, în zona sediului Direcţiei Domeniului Public de pe strada Universităţii, în parcări de reşedinţă de pe străzile Alexandru cel Bun şi Samuil Isopescu şi pe strada Ştefan cel Mare, în zona BCR. Alte trei staţii de încărcare vor fi amplasate în cele două parcări subterane din zona centrală a municipiului, una în parcarea de la Piaţa Mare. Alte staţii se vor afla pe străzile Zamca, Mărăşeşti, în parcarea Iulius Mall, în apropierea gărilor Burdujeni şi Iţcani, în zona clădirii primăriei din Burdujeni, în parcările blocurilor ANL Burdujeni, la magazinul Bucovina şi în zona OMV Bazar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi montate luna viitoare.
 Vizualizări articol: 2321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primele stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi montate luna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei