Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Prefectura Suceava, implicată în monitorizarea campaniei de vaccinare antirujeolică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instituţia Prefectului-judeţul Suceava va colabora cu Direcţia de Sănătate Publică, Consiliul Judeţean şi primările din judeţ în vederea derulării şi monitorizării campaniei de vaccinare antirujeolică. Este concluzia videoconferinţei de marţi organizată de ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, pe tema campaniei de vaccinare antirujeolică, videoconferinţă a cărei gazdă a fost ministrul de Interne, Carmen Dan. Ministrul Sănătăţii a prezentat câteva măsuri ce trebuie luate, la nivelul judeţelor, pentru ca epidemia de rujeolă apărută în 2016 să fie eliminată. Astfel, directorii direcţiilor judeţene de sănătate publică vor mobiliza personalul propriu în colaborarea cu toţi medicii de familie, care trebuie să intensifice acţiunile de vaccinare a copiilor aflaţi pe listele de asiguraţi şi să identifice toţi copiii nevaccinaţi.

“Ne aflăm într-un moment bun pentru a reuşi să combatem această boală, deoarece avem stocuri suficiente de vaccin ROR, avem o Lege care va corecta multe din deficienţele şi problemele actuale şi avem o echipă guvernamentală profesionistă”, a declarat Bodog.

Ministrul Carmen Dan a adresat rugămintea ca, la nivelul primăriilor, să se delege un reprezentant care să se ocupe, în mod direct, de identificarea tuturor zonelor cu vulnerabilitate în ce priveşte vaccinarea, a zonelor cu acces dificil la servicii medicale, a celor care au, preponderent, populaţie romă şi a localităţilor fără medic de familie. Carmen Dan a mai precizat că prefecţii au misiunea de a solicita primarilor să mobilizeze asistenţii medicali comunitari, mediatorii sanitari romi, care au competenţa şi responabilitatea de a sprijini medicii de familie în identificarea, mobilizarea şi vaccinarea copiilor din în comunităţile cu risc. De asemenea, consiliile judeţene vor desemna o persoană care să asigure relaţia cu primăriile în realizarea acestei evaluări, iar în zonele fără medic de familie primarii, împreună cu DSP-urile, vor identifica una sau două unităţi care vor fi desemnate ca centre de vaccinare.

 

Subprefectul Boliacu anunţă că a fost emis un ordin privind constituirea echipei de monitorizare a măsurilor stabilite

Imediat după videoconferinţă, subprefectul Silvia Boliacu a solicitat Direcţiei de evidenţă a populaţiei o situaţie referitoare la numărul copiilor din judeţ care au vârsta de vaccinare, pentru constituirea unei baze de date, cât mai reale, pentru campania de vaccinare. De asemenea, Boliacu a precizat că a fost emis un ordin privind constituirea echipei de monitorizare a măsurilor stabilite de cele două ministere şi a fost transmisă primăriilor din judeţ o adresă privind implicarea lor în campania de vaccinare. Potrivit situaţiei transmise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la această dată, în stoc se află 7.135 doze de vaccin pentru imunizarea copiilor împotriva rujeolei, totalul dozelor asigurate de Ministerul Sănătăţii, pe primul semestru al anului 2017, fiind de 8.472. În judeţul Suceava, la începutul lunii iulie au fost raportate doar două cazuri de rujeolă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava, implicată în monitorizarea campaniei de vaccinare antirujeolică.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectura Suceava, implicată în monitorizarea campaniei de vaccinare antirujeolică1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei