Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

IMT Suceava a amendat două firme care aveau muncitori la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au amendat, luna trecută, două firme din judeţ la care au depistat muncitori fără forme legale de angajare. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că pe parcursul lunii iunie inspectorii instituţiei pe care o conduce au efectuat 315 controale, din care 211 în domeniul relaţiilor de muncă şi 104 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În total, pentru deficienţele constatate au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 113.000 de lei.

Romeo Butnariu a precizat că în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM Suceava au efectuat 211 controale, în urma cărora s-au dat 35 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 77.000 de lei.

Butnariu a precizat că în total, în luna iunie au fost depistate 59 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două au fost depistate fără forme legale de angajare. Cele două persoane lucrau la două firme din judeţul Suceava, pe care inspectorii de muncă le-au amendat cu suma 10.000 de lei. Alte 57 de persoane aveau contracte individuale de muncă care au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal.

Șeful ITM Suceava a mai spus că printre deficienţele frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară și a dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, dar și nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă și a repausului săptămânal.

Romeo Butnariu a mai declarat că în domeniul securităţii în muncă, inspectorii ITM Suceava au efectuat 104 controale în urma cărora au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 36.000 de lei.

Printre principalele deficienţe constatate în acest domeniu se numără lipsa mijloacelor colective de protecţie pentru prevenirea căderii de la înălţime, lipsa semnalizărilor de securitate aferente săpăturilor; nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor sau lipsa dovezilor de acordare a echipamentului individual de protecţie.
Nu în ultimul rând, Romeo Butnariu a spus că la începutul lunii iulie 2017, în judeţul Suceava erau 126.275 de contracte individuale de muncă active, din care 118.390 pe durată nedeterminată și 7.885 pe perioadă determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMT Suceava a amendat două firme care aveau muncitori la negru.
 Vizualizări articol: 4796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMT Suceava a amendat două firme care aveau muncitori la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei