Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incriminat direct

ADN-ul suceveanului acuzat că a sugrumat o belgiancă corespunde cu cel prelevat de pe victimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 23 de ani, din Salcea, arestat la finele lunii trecute în baza unui mandat european în care este acuzat de o crimă comisă în Belgia, în luna ianuarie a acestui an, tânăr predat între timp autorităților judiciare belgiene, ar fi incriminat de o probă directă, cea a ADN-ului, a anunțat presa belgiană.

Conform publicației LaMeuse.be, care citează un procuror anchetator, probele ADN ale lui Alexandru Caliniuc corespund cu cele prelevate de pe hainele tinerei. Aceste probe indică faptul că suceveanul a fost implicat în moartea tinerei de 27 de ani, au scris ziariștii belgieni.

Alexandru Caliniuc a fost arestat provizoriu în România, de Curtea de Apel Suceava, după care a fost predat autorităților belgiene. Predarea s-a făcut în timp scurt, în condițiile în care Alexandru Caliniuc și-a dat acordul pentru a fi extrădat.

 

Tânăra a ieșit singură la plimbare, pe plajă, iar câteva ore mai târziu a fost găsită sugrumată

Crima a fost comisă pe 22 ianuarie 2017, femeia în vârstă de 27 de ani fiind găsită moartă pe o plajă, în orașul belgian Knokke-Heist (BE), sub scheletul unei terase. A urmat o anchetă care a fost intens mediatizată în presa belgiană, nu mai puţin de 15 suspecţi fiind identificaţi de poliţie pentru a le fi comparate ADN-urile. ADN-ul recoltat de pe corpul femeii ucise a fost cheia acestei anchete.

La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost sugrumată şi ucisă prin sufocare, fără a fi violată. Belgianca petrecuse într-un cazino, alături de iubitul ei, iar în jurul orei 4.00 dimineaţa aceasta a părăsit localul singură, spunându-i iubitului că merge pe plaja din apropiere, pentru a lua aer. Aceasta a fost varianta iubitului femeii, care în primă fază a fost considerat principalul suspect.
Ulterior, s-a stabilit că belgianca nu a ieșit la o simplă plimbare pe plajă, ci pentru a se întâlni în ascuns cu o persoană. Dacă aceasta a fost Alexandru Caliniuc sau nu, urmează a fi stabilit de către anchetatori. Ce se mai știe este că belgianca avea probleme cu drogurile și nu este exclus ca omorul să aibă legătură cu stupefiantele.

 

Suceveanul pare să se fi incriminat indirect cu pozele postate pe Facebook

Ancheta a fost una anevoioasă, iar anchetatorii au ajuns la Alexandru Caliniuc abia după aproximativ cinci luni de la crimă.

Alexandru Caliniuc s-a aflat în ziua omorului în orașul belgian Knokke-Heist. Acesta chiar a postat pe Facebook o fotografie cu plaja din localitate, la câteva ore de la omor.

Imagini video cu un tânăr în geacă albastră, care s-a plimbat pe plajă în orele de după omor, înainte ca crima să fie descoperită, au fost foarte mediatizate în media belgiană. Ulterior s-a făcut corelarea cu Alexandru Caliniuc, care avea și el fotografii cu o geacă albastră postate pe rețelele de socializare.

 

Tânărul a declarat pe holurile Curții de Apel Suceava că este nevinovat

În ziua în care s-a judecat cererea de extrădare a tânărului în Belgia, la Curtea de apel Suceava, Alexandru Caliniuc s-a aflat timp de câteva secunde față în față cu jurnaliștii. Pe drumul de la duba de arest a poliţiei judeţene şi până în sala de judecată, tânărul a răspuns „Nu” la întrebarea dacă a văzut-o în acea seară pe tânăra care avea să fie ucisă, după care a adăugat că nu este vinovat. Întrebat ce făcea pe plaja din oraşul belgian imediat după omor, acesta a declarat că se plimba, confirmând că s-a aflat acolo.

Alexandru Caliniuc se bucură încă de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă împotriva sa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ADN-ul suceveanului acuzat că a sugrumat o belgiancă corespunde cu cel prelevat de pe victimă.
 Vizualizări articol: 8443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
ADN-ul suceveanului acuzat că a sugrumat o belgiancă corespunde cu cel prelevat de pe victimă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei