Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen scris

25% dintre candidații de la titularizare au note sub 5. Unul singur a fost notat cu 10

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 600 de candidați care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor din învățământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marți, 18 iulie, pe www.titularizare.edu.ro.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, 142 de candidați (25%) au note aparținând intervalului 1 – 4,9.

204 candidați (35,5%) au calificative între 5 și 6,99, iar restul de 277 (39,5%) au note între 7 și 9,99, suficient cât să ocupe un post de titular, asta în condițiile în care sunt catedre vacante.

Rata notelor peste 7 sau egale cu 7 (înainte de formularea contestațiilor) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice este sub media națională, acolo unde procentul celor peste 7 este de 45,73.

Un singur candidat, Iulian Ștefan Hulibiac, a obţinut nota maximă. Acesta a fost examinat la educație fizică și sport. Totodată, o lucrare a unui candidat din județ a fost anulată de centrul de examen din motive de nerespectare a metodologiei, iar altui candidat i s-a anulat lucrarea de către centrul de evaluare.

Cei mai mulți candidați – 114 - s-au înscris pentru a ocupa un post de învățător și educator (98). La educație fizică și sport au fost înscriși 67 de candidați, la engleză – 49, la matematică - 38 de candidați.

Contestaţiile se înregistrează la sediul Inspectoratului școlar Suceava în zilele de 18 iulie, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediul IȘJ şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie.

La nivel național, cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 (interval 7 – 10) s-a înregistrat în judeţul Cluj (58,81%), iar cel mai scăzut, în judeţul Giurgiu (24,06%).

 

Repartizarea pe post

La proba scrisă a concursului de titularizare, potrivit datelor transmise de Inspectoratului Şcolar Suceava, din cei 697 de candidați înscriși și validați, 69 au absentat, iar alți 52 s-au retras la scurt timp de la primirea foilor cu subiecte. Metodologia le permite să părăsească sala de examen în prima parte a probei, fără a preda lucrarea, ba mai mult, aceștia nu vor figura ca absenți.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de Inspectoratul Școlar Suceava în data de 26 iulie. Proba scrisă de la titularizare a fost precedată de inspecțiile la clasă sau probele practice. Nota obţinută la aceste testări au o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Reamintim că în școlile din județ sunt vacante doar 82 de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular). Dintre acestea, 36 sunt în mediul rural și 46 sunt în mediul urban. Astfel, în ciuda faptului că obţin note foarte mari, mulţi dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25% dintre candidații de la titularizare au note sub 5. Unul singur a fost notat cu 10.
 Vizualizări articol: 2948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25% dintre candidații de la titularizare au note sub 5. Unul singur a fost notat cu 100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei