Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iul 2017 - Anul XXII, nr. 161 (6577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie temporară

23 de panouri cu cele mai reprezentative monumente recente de arhitectură poloneză pot fi vizitate la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până pe 6 august, în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, strada Ștefan cel Mare nr. 33, sucevenii şi nu numai pot să viziteze o expoziţie temporară care cuprinde schiţe, desene şi fotoreportaje care prezintă construcţiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia. Este vorba de 23 de panouri cu cele mai reprezentative monumente recente de arhitectură poloneză, care au ajuns luni, 17 iulie, la Muzeul Bucovinei. Arhitectura a fost realizată în cadrul unei colaborări între Ministerul polonez al Afacerilor Externe şi revista lunară „Architektura - murator”, iar curator este Ewa Porębska, redactor-şef al revistei.Expoziţia, după cum au spus organizatorii, cuprinde schiţe, desene şi fotoreportaje care prezintă construcţiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activităţile desfăşurate de personalităţile cărora le-au fost dedicate. Sunt de admirat 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură, cum ar fi, de exemplu, Teatrul Shakespeare din Gdańsk, cu interiorul său unic, sau Stadionul în formă de chihlimbar. Văzute prin ochii acestor artişti fotografi, obiectele dezvăluie forma lor unică şi modul complex în care au fost concepute. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziţiei o cunoaştere mai bună a polonezilor de astăzi. Edificiile prezentate reprezintă câte o secvenţă distinctă în istoria arhitecturii poloneze moderne. Sunt fotografiate şi explicate imagini din interiorul Centrului European pentru Solidaritate din Gdańsk, dedicat legendarei mişcări sociale „Solidaritatea”, ale cărei acţiuni au determinat căderea comunismului în Polonia şi Europa de Est. Centrul a primit Premiul Muzeului acordat de Consiliul Europei. Vizitatorii vor acorda atenţie cu siguranţă şi construcţiei atipice a Filarmonicii „Mieczysław Karłowicz” din Szczecin, una dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase săli de concerte din Europa, care în 2015 a primit prestigiosul Premiu Mies van der Rohe al Uniunii Europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 de panouri cu cele mai reprezentative monumente recente de arhitectură poloneză pot fi vizitate la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23 de panouri cu cele mai reprezentative monumente recente de arhitectură poloneză pot fi vizitate la Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei