Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iul 2017 - Anul XXII, nr. 158 (6574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După admitere

Aproape 500 de locuri neocupate în liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 500 de locuri din liceele din judeţul Suceava nu şi-au găsit candidaţi în cadrul primei etape de repartizare în clasa a IX-a. De regulă sunt locuri din unităţile de învăţământ fără pretenţii prea mari, multe din mediul rural, nu de la profilul teoretic, ci mai degrabă la cel tehnic sau servicii.

Ca procent, 9,1% dintre locurile scoase la concurs de licee au rămas neocupate. Acestea vor fi disponibile absolvenţilor de gimnaziu care-şi vor încerca norocul la cea de-a doua etapă de admitere la liceu, din luna septembrie.

 

Peste 100 de locuri libere la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

Interes scăzut pentru câteva specializări ale Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni, unde sunt 105 locuri neocupate.

La clasa de Agricultură, din cele 28 de locuri doar jumătate au fost completate, iar la clasa de Construcţii doar şase candidaţi s-au înscris pe cele 28 de locuri. La specializarea Economic s-a completat doar jumătate din ofertă, la fel şi la Electronică, automatizări.

La Protecţia mediului, unde au fost scoase la bătaie 28 de locuri, doar nouă candidaţi au fost interesaţi de această specializare.

Integral s-au ocupat locurile de la Ştiinţe sociale, Turism şi alimentaţie, Mecanică, Matematică – informatică şi Industrie alimentară.

60 de locuri figurează ca fiind neocupate şi la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc. Clasa de Construcţii şi instalaţii a atras un singur candidat pentru cele 28 de locuri disponibile. Nici specializarea Electric nu a avut mai mult succes, doar patru absolvenţi de gimnaziu înscriindu-se pe cele 28 de locuri.

În fine, candidaţii nu s-au înghesuit nici pentru cea de-a treia specializare pe care unitatea vrea să o organizeze din toamna acestui an, Turism şi alimentaţie, unde sunt 19 „admişi” şi 28 de locuri.

Şi la Liceul Tehnologic din Cajvana clasele sunt mai mult goale după prima etapă de admitere. Profilul Matematică – informatică, atât de „vânat” la liceele cu pretenţii, a adunat doar 7 candidaţi la Cajvana. Clasa de Mecanică a strâns 11 liceeni, iar cea de Ştiinţe sociale, 28.

Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava mai are locuri libere la specializările Electric, Mecanică şi Economic.

La Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc mai sunt 26 de locuri neocupate, cele mai multe la specializarea Economic, iar alte 29 de locuri îşi mai aşteaptă candidaţii la Liceul Tehnologic din Dumbrăveni.

La Liceul Tehnologic Dolhasca sunt 18 locuri neocupate, la Liceul Tehnologic Solca – 29 locuri, Liceul Tehnologic Moldoviţa – 16 locuri, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor - 25, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei – 15.

Lista completă cu locurile rămase vacante poate fi consultată pe www.admitere.edu.ro. Acestea vor putea fi ocupate în etapa a doua a admiterii, care începe pe 4 septembrie, când absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primei etape îşi vor trimite cererile de înscriere.

Pe 8 septembrie 2017 este programată repartizarea acestor candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de locuri neocupate în liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 3992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 500 de locuri neocupate în liceele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Îngheţată de casă (fără fierbere) Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită decât un mixer bun, dar, pentru că nu se fierbe nimic, toate ingredientele, dar mai ales ouăle, trebuie să fie foarte... Citeşte