Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iul 2017 - Anul XXII, nr. 157 (6573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Local Suceava

Strategia de Dezvoltare Urbană a Sucevei până în 2023 a fost aprobată ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni, convocaţi ieri într-o şedinţă extraordinară, au aprobat o serie de proiecte strategice absolut necesare pentru atragerea de finanţări europene în anii următori.

Mai exact, Consiliul Local Suceava a aprobat, cu 21 de voturi „pentru” şi o abţinere, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Primarul Ion Lungu a precizat că în urma aprobării în Consiliul Local a celor două documente strategice, în cursul zilei de azi atât Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU), cât şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) vor fi depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, unde se va face o selecţie a proiectelor.

„Aprobarea documentelor strategice este absolut necesară pentru a putea promova proiectele din exerciţiul financiar 2014-2020, care se adresează numai municipiilor reşedinţă de judeţ”, a explicat Lungu, în calitate de iniţiator al proiectului.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) stă la baza definirii acţiunilor şi proiectelor ce vor fi elaborate în vederea implementării la nivelul municipiului Suceava, până în 2023, cu finanţare nerambursabilă în mod principal, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Priorităţile de dezvoltare includ: dezvoltare urbană durabilă integrată; dezvoltarea reţelei de transport la nivel local şi regional; îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor şi promovarea ocupării forţei de muncă; dezvoltarea turismului la nivel regional; eficienţă energetică şi utilizarea resurselor regenerabile; îmbunătăţirea performanţei sistemului de educaţie, formare şi promovarea incluziunii sociale; îmbunătăţirea capacităţii administrative; dezvoltarea economică; reabilitarea/modernizarea infrastructurii; protecţia mediului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) vizează obiective precum fluidizarea traficului rutier şi identificarea unor soluţii alternative; reducerea valorilor de trafic rutier urban; reducerea poluării din cauza traficului urban; facilitarea accesului pe piaţa muncii; la serviciile de sănătate şi educaţie; dezvoltarea unor moduri alternative de transport, inclusiv combustibili alternativi; reducerea costurilor de operare a companiei de transport; promovarea exemplelor de bună practică (transport ecologic, alternativ şi modern) la nivel local; îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivel local; dezvoltare economică durabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategia de Dezvoltare Urbană a Sucevei până în 2023 a fost aprobată ieri.
 Vizualizări articol: 4253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Strategia de Dezvoltare Urbană a Sucevei până în 2023 a fost aprobată ieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei