Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iul 2017 - Anul XXII, nr. 157 (6573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Film

Festivalul internaţional „Video Art” pentru liceeni, la cea de-a noua ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, Suceava găzduieşte cea de-a noua ediţie a Festivalului internaţional „Video Art” pentru liceeni, care a adunat la Suceava peste 40 de tineri din ţară şi străinătate, pasionaţi ai celei de-a şaptea arte. Cei în cauză reprezintă cei mai buni dintre cei buni, nominalizaţi de juriul internaţional al festivalului, care a desemnat câte zece echipaje la fiecare dintre cele două secţiuni ale festivalului: filme de scurtmetraj şi spot publicitar cu impact social.

Anul acesta juriul are următoarea componenţă, preşedinte al juriului, conf. dr. Radu Olăreanu - Universitatea de Arte din Tg. Mureş, Violeta Gorgos - regizor artistic de la TVR Iaşi, Emilian Urse - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România.

Au fost trimise în festival filme din mai multe ţări ale Europei, dar şi numeroase filme din ţară, ale unor cluburi de profil sau licee, unde există elevi şi profesori pasionaţi de film. Din străinătate au sosit filme din Macedonia, Ucraina, Franţa şi Republica Moldova, iar din ţară au sosit filme din Constanţa, Bucureşti, Huşi, Bacău, Fălticeni, Craiova, Rădăuţi şi Suceava. Numărul proiectelor cinematografice la cele două secţiuni se ridică la 34.

Urmează pentru ziua de vineri „proba de foc”, respectiv excursia tematică în cadrul căreia cele douăzeci de echipaje vor trebui să realizeze un scurtmetraj cu o temă aleasă de membrii juriului, urmată de editarea materialelor filmate în ziua următoare, sâmbătă, iar duminică, 16 iulie, la ora 10.00, iubitorii de film sunt aşteptaţi laGala decernării premiilor „Video Art” 2017, la Cinematograful Modern.

 

Preşedintele UNICA, la Suceava

Marele câştig al acestei ediţii îl reprezintă prezenţa în juriu a lui Dave Watterson, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), acesta acceptând de la bun început, fără nici o reticenţă, invitaţia organizatorilor.

Prof. Viorel Ieremie, coordonatorul festivalului, a menţionat că ”acest fapt se datorează exclusiv impresiei pe care România şi în special cei de la Suceava am lăsat-o delegaţiilor din care şi domnia sa a făcut parte, delegaţii care s-au succedat în ultimii doi ani la Suceava, în contextul organizării de către noi, în anul 2016, a celei de-a 78-a ediţii a Festivalului internaţional UNICA”.

Mai mult decât atât, acesta a fost prezent acum doi ani, doar în calitate de invitat, la finala din 2015 a festivalului, apreciind alături de ceilalţi membri ai delegaţiei de atunci formatul festivalului, iar ca efect al acelui moment putem menţiona recomandarea din partea acestora de a aplica pentru încadrarea Festivalului „Video Art” sub patronajul UNICA. Acest fapt a devenit realitate şi, din 2016, Festivalul internaţional „Video Art” pentru liceeni este singurul festival din România cu această certificare internaţională, a mai precizat prof. Irimie.

Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Clubul ”Video Art” al elevilor colegiului mulţumesc pe această cale colaboratorilor şi sponsorilor, Primăriei municipiului Suceava, Consiliului Judeţean, Centrului Cultural Bucovina, Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul internaţional „Video Art” pentru liceeni, la cea de-a noua ediţie.
 Vizualizări articol: 3123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul internaţional „Video Art” pentru liceeni, la cea de-a noua ediţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei