Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iul 2017 - Anul XXII, nr. 157 (6573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru Centenar

CJ Suceava vrea să facă un film documentar despre Unirea Bucovinei cu ţara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să realizeze un film documentar despre Unirea Bucovinei cu ţara, care ar urma să fie prezentat anul viitor, când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a spus că în cadrul şedinţei de astăzi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, de la Piatra Neamţ, a ridicat problema manifestărilor care ar urma să fie organizate anul viitor, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Flutur a precizat că a solicitat tuturor judeţelor din Regiunea de Nord-Est să colaboreze pentru a pregăti evenimentele dedicate Centenarului. „I-am rugat pe reprezentanţii tuturor judeţelor din regiune să se implice în organizarea acestor evenimente. În acelaşi timp, la începutul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi cu toţi cei implicaţi în pregătirea Centenarului în judeţ, şi urmează să încheiem un parteneriat între Consiliul Judeţean şi primărie pentru realizarea şi promovarea evenimentelor care vor fi organizate pentru sărbătorirea Unirii Bucovinei cu ţara şi a celor de pe 1 Decembrie”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a precizat că pentru anul viitor se intenţionează pregătirea unui film documentar, a unei medalii aniversare, dar şi a mai multor evenimente şi manifestări în localităţile sucevene, pentru a marca Unirea Bucovinei cu ţara şi Marea Unire. „Este un eveniment important şi trebuie marcat cum trebuie”, a subliniat preşedintele CJ Suceava, care a mai adăugat că îşi doreşte ca toate localităţile din judeţ să se implice în organizarea unor astfel de evenimente. Gheorghe Flutur şi-a exprimat speranţa că proiectul pentru amenajarea unei Săli a Unirii în palatul Administrativ va primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în caz contrar urmând să fie găsite alte surse pentru a asigura fondurile pentru acest proiect. Nu în ultimul rând, Flutur a spus că îşi doreşte ca în municipiul Suceava să fie ridicat un ansamblu statuar dedicat Marii Uniri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava vrea să facă un film documentar despre Unirea Bucovinei cu ţara.
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava vrea să facă un film documentar despre Unirea Bucovinei cu ţara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei