Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2017 - Anul XXII, nr. 154 (6570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Idei din Ţara lui Andrei”

Un proiect al Colegiului din Siret, despre învăţământul profesional, va fi finanţat de OMV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Un proiect realizat de Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, care propune soluţii pentru învăţământul profesional, va primi o finanţare de până la 20.000 de euro, în urma celei de-a VI-a ediţii a programului „Idei din Ţara lui Andrei”.

Prin „Tehnici inovative în diagnosticare auto”, colegiul din Siret îşi propune amenajarea unui atelier de diagnoză auto care să ofere o pregătire modernă şi adaptată cerinţelor angajatorului. Standardul educaţional modern impune studiul pe un automobil complet funcţional şi destinat scopurilor didactice. Automobilul este secţionat astfel încât punctele de măsură şi diagnoză sunt vizibile şi este prevăzut cu o cutie care poate simula până la 24 de defecte. Utilizarea unui asemenea echipament va ajuta elevii să devină familiari cu metodele moderne de funcţionare a sistemelor de diagnosticare auto. Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, pentru elevii şcolii profesionale este foarte importantă completarea cunoştinţelor cu noile tehnici şi tendinţe din industria automobilelor şi cu noile metode de diagnosticare. Creşterea complexităţii sistemelor ce echipează autovehiculele moderne necesită din ce în ce mai mult o diagnoză profesională a sistemelor auto.

Proiectul va primi finanţare, iar şcoala va trebui să demareze implementarea în decurs de un an. Pe parcursul celor şase ediţii ale competiţiei „Idei din Ţara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanţări în valoare totală de aproximativ 900.000 de euro pentru peste 80 de proiecte.

Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizaţii nonguvernamentale, instituţii şi unităţi de învăţământ sau instituţii publice au fost înscrise în competiţie, în perioada aprilie-mai 2017. Dintre acestea, publicul şi juriul au selectat 13 idei câştigătoare din nouă judeţe din România: Bihor, Suceava, Alba, Braşov, Prahova, Bucureşti, Gorj, Maramureş şi Ilfov. Şapte dintre ele propun soluţii pentru dezvoltarea educaţiei profesionale prin crearea spaţiilor de studiu şi dotarea laboratoarelor şcolare, iar şase proiecte adresează probleme de mediu prin acţiuni de ecologizare şi valorificare a resurselor în mod responsabil.

În perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare, în urma căruia au fost evaluate. Publicul a avut oportunitatea să voteze proiectul preferat, contribuind astfel cu 30% din nota finală. Restul de 70% a fost reprezentat de evaluarea unui juriu compus din 12 membri: reprezentanţi ai ONG-urilor, ai OMV Petrom, jurnalişti şi experţi în domeniul responsabilităţii sociale. Mai multe informaţii despre câştigătorii competiţiei sunt disponibile pe http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect al Colegiului din Siret, despre învăţământul profesional, va fi finanţat de OMV.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un proiect al Colegiului din Siret, despre învăţământul profesional, va fi finanţat de OMV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia) Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu obiceiuri alimentare cu tot, pe alte meleaguri. Această variantă este acum la modă în comunităţile de români... Citeşte