Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2017 - Anul XXII, nr. 154 (6570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Competiţie naţională

Marele premiu şi menţiune la un concurs de inovaţie tehnică şi IT, pentru Colegiul „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două echipaje de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava au fost premiate în cadrul Concursului Naţional de inovaţie tehnică şi IT – „DaVinci”, de la începutul acestei luni, de la Bucureşti.

Competiţia urmăreşte încurajarea, promovarea şi recunoaşterea valorii elevilor cu preocupări ştiinţifice, finala concursului reunind proiectele a zece echipaje din toată ţara, dintre care patru ale colegiului sucevean.

Proiectul „Calypso – sistem autonom, inteligent low cost, de detectare şi monitorizare a calităţii apei”, al elevilor Ştefan Şovea şi Andrei Ventuneac, a fost răsplătit cu Marele premiu, în valoare de 4.000 de lei.

Aceeaşi lucrare a fost recompensată cu aur, tot în acest an, la„I-Sweep” din Houston, Texas, SUA, unul dintre cele mai mari concursuri de proiecte din lume, cunoscut sub numele de Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu.

 

Menţiune pentru staţia de supravieţuire de pe Marte

Apreciat de juriu prin menţiune specială a fost proiectul „Innovation for people – misiune de supravieţuire pe Marte (MSM FAB)”, în cadrul căruia autoriiAlfred Daniel Ţarcă,Camelia Tîrnovan,Andrada Litvinchevici,Mădălina Arămescu şiMihaela Alucăi au prezentat modul în care au conceput construcţia şi exploatarea unei staţii de supravieţuire pe Marte, pentru primii săi locuitori, oferind soluţii tehnice pentru asigurarea vieţii în staţie.

Deosebită, prin vârstă, dar prin şi îndrăzneala abordărilor inovative, a fost şi participarea la concurs a elevilor de clasa a VII-a Ştefan Brădăţan-Bumbu şi Mihai Alexandru Hulubeac, respectiv de clasa a VI-a, Antonie Grigoraş. Lucrările acestora, „Levi box”, respectiv „Cheer me up!”, au făcut deliciul juriului, atât prin conţinut (”boxa jucăuşă”, menită atât să creeze bună dispoziţie, cât şi să permită măsurători ştiinţifice, sau aplicaţia de pe calculator, tabletă şi telefon menită să sondeze starea de spirit a posesorului şi să-i transmită mesaje personalizate), cât şi prin prezentare.

Preşedintele juriului a fost, ca în fiecare an, Dumitru Prunariu, care a felicitat participanţii şi le-a urat mult succes pe viitor.

Profesorii îndrumători şi însoţitori ai elevilor au fost Victor Şutac şi Anca Greculeac. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele premiu şi menţiune la un concurs de inovaţie tehnică şi IT, pentru Colegiul „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 2537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marele premiu şi menţiune la un concurs de inovaţie tehnică şi IT, pentru Colegiul „Petru Rareş”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia) Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu obiceiuri alimentare cu tot, pe alte meleaguri. Această variantă este acum la modă în comunităţile de români... Citeşte