Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iul 2017 - Anul XXII, nr. 154 (6570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat analize

Apa de la ştrandul reclamat că ar fi provocat îmbolnăvirea unui copil, conformă din punct de vedere chimic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a finalizat analizele biochimice la probele de apă recoltate de la un ştrand din zona municipiului Suceava, reclamat săptămâna trecută că ar fi provocat îmbolnăvirea unui copil. Şeful Inspecţiei Sanitare, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, că apa este conformă pentru îmbăiere, din punct de vedere biochimic. Mâine, inspectorii sanitari vor avea şi rezultatele finale ale testelor microbiologice, dar din datele preliminare nu sunt indicii că ar exista vreo problemă. Dr. Sădean a mai precizat că ştrandul respectiv a încheiat cu DSP contract de monitorizare a calităţii apei, astfel că numărul piscinelor supravegheate sanitar se ridică la opt, dintr-un total de aproximativ 20, câte ar fi pe raza judeţului Suceava: cea de la Universitatea ”Ştefan cel Mare”, a Şcolii Gimnaziale Nr. 3, ”Conacul Domnesc” şi ”Micul Delfin” în Suceava, Ariniş şi Clubul Sportiv Şcolar în Gura Humorului, ”Nada Florilor” Fălticeni şi ”Mărţişorul” în Cacica.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a copilului, medicul de familie al acestuia, dr. Adriana Hapenciuc, ne-a declarat, ieri, că fetiţa a fost trimisă pentru investigaţii la Dermatologie şi la Boli Infecţioase pentru a se stabili dacă este vorba despre un eritem solar, o alergodermie de contact sau o afecţiune a pielii de natură virală. Medicul a precizat că mama copilului nu a revenit la cabinet pentru a comunica rezultatul analizelor.

 

Administratorii piscinelor sunt primii responsabili de ceea ce se întâmplă la bazin

Reamintim că, săptămâna trecută, o mamă a sesizat DSP Suceava că fiica sa, în vârstă de 10 ani, a dezvoltat o reacţie urticariformă după ce a fost la un ştrand din zona municipiului Suceava. Pe lângă erupţia apărută pe tot corpul, fetiţa a prezentat şi un uşor edem în zona gâtului, fără febră, şi, în ciuda tratamentului antialergic administrat de medic, simptomele nu au dispărut în 24 de ore.

Mama a acuzat că apa din piscină ar fi fost responsabilă de afecţiunea cutanată a fetiţei. La momentul reclamaţiei, pentru această piscină nu exista contract de monitorizare bacteriologică, de două ori pe lună, a calităţii apei, ci doar declaraţia pe propria răspundere a administratorului că respectă standardele igienico-sanitare. Inspectorii DSP au plecat la faţa locului şi au recoltat probe de apă pentru analize de laborator. Având în vedere că în piscina respectivă s-au îmbăiat zeci de copii, dar nu au existat alte sesizări referitoare la posibile îmbolnăviri, inspectorii sanitari au luat în calcul şi varianta că este posibil ca fetiţa care s-a îmbolnăvit să fi dezvoltat o astfel de reacţie la concentraţia uzuală a substanţelor dezinfectante folosite la piscine.

Legislaţia în domeniu impune ca administratorii piscinelor şi bazinelor de înot să deţină registre în care să fie înscrise rezultatele buletinelor de analiză a apei, concentraţiile clorului rezidual liber, periodicitatea de primenire a apei şi de dezinfecţie a bazinelor/băilor, precum şi modalitatea de dezinfecţie a bazinelor/băilor, inclusiv substanţele dezinfectante folosite.

Totodată, unităţile care deţin piscine sau bazine de înot trebuie să fie dotate cu vestiare, grupuri sanitare şi duşuri, separate pentru bărbaţi şi femei, iar Regulamentul privind utilizarea piscinelor/bazinelor trebuie afişat într-o manieră vizibilă pentru cei care folosesc piscina/bazinul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa de la ştrandul reclamat că ar fi provocat îmbolnăvirea unui copil, conformă din punct de vedere chimic.
 Vizualizări articol: 5957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apa de la ştrandul reclamat că ar fi provocat îmbolnăvirea unui copil, conformă din punct de vedere chimic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia) Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu obiceiuri alimentare cu tot, pe alte meleaguri. Această variantă este acum la modă în comunităţile de români... Citeşte