Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2017 - Anul XXII, nr. 153 (6569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare la 180 de grade

Hotărâre în favoarea elevilor respinşi la Colegiul Militar. Ministerul îi primeşte prin suplimentarea locurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demersuri încheiate cu succes pentru candidaţii respinşi la admiterea de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, deşi îndeplineau toate condiţiile, trecând de probele de admitere cu rezultate foarte bune.

În şedinţa din data de 6 iulie, Guvernul României a avut în vedere un proiect de hotărâre pentru rezolvarea situaţiei apărute la concursul de admitere de la colegiile naţionale militare, sesiunea 2017, prin care mai mulţi candidaţi nu au putut fi declaraţi admişi, deşi promovaseră toate probele cu note foarte bune.

Hotărârea a fost aprobată, astfel că elevii care au participat cu succes la toţi paşii de admitere de la colegiul câmpulungean vor putea îmbrăca haina militară începând din această toamnă.

Este vorba despre 14 elevi de liceu carenu au reuşit în 2016 să intre la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc şi care şi-au încercat din nou norocul la admiterea din acest an.

Foarte încrezători în şansele lor de reuşită, elevii s-au pregătit din nou pentru etapele admiterii, frecventând în paralel şi cursurile clasei a IX-a, la liceul unde fiecare intrase în 2016. Cu toate că au avut medii de admitere mari, chiar şi de 10, elevii au fost declaraţi respinşi la concursul de admitere din 2017 la Colegiul Militar.

A fost invocată o adresă a Ministerului Educaţiei, din 2016, care interzice ca absolvenţii din seriile anterioare care frecventează o altă unitate şcolară să participe la procesul de admitere pentru anul şcolar 2017-2018.

Cu alte cuvinte, tinerilor le era interzis să participe la acest proces de admitere, din moment ce ei au deja statut de licean. Cu toate acestea, ei au fost primiţi să susţină probele de admitere din primăvara acestui an, nefiind informaţi cu privire la această prevedere.

 

Ministerul Apărării Naţionale a propus suplimentarea locurilor

Revenind la hotărârea Guvernului României dată în favoare elevilor respinşi iniţial la admitere, aceasta a fost luată la iniţiativa Ministerului Apărării Naţionale (MApN), care a solicitat suplimentarea numărului de locuri prevăzut iniţial pentru clasa a IX-a, învăţământ cu frecvenţă zi, pentru colegiile naţionale militare.

„Creşterea cifrei de şcolarizare a colegiilor naţionale militare se înscrie în măsurile întreprinse de MApN şi în scopul sporirii bazinului de selecţie pentru formarea ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari necesari armatei”, transmit reprezentanţii Colegiului Militar din Câmpulung.
Prin aceeaşi situaţie au trecut şi câţiva elevi care au susţinut admiterea la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, judeţul Prahova, hotărârea Guvernului vizându-i şi pe aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotărâre în favoarea elevilor respinşi la Colegiul Militar. Ministerul îi primeşte prin suplimentarea locurilor.
 Vizualizări articol: 7847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Hotărâre în favoarea elevilor respinşi la Colegiul Militar. Ministerul îi primeşte prin suplimentarea locurilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei