Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iul 2017 - Anul XXII, nr. 150 (6566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centralizare

Care sunt liceele din judeţ cu cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 73% dintre elevii suceveni care au susţinut bacalaureatul în această vară au obţinut note de trecere, rezultatele absolvenţilor de liceu din acest an fiind mai bune decât cele înregistrate în 2016, când promovabilitatea era în jurul valorii de 71%.

Stăm bine şi în ierarhia de la nivel naţional, unde promovabilitatea este de 71,4%. 

Cât priveşte mediile elevilor suceveni care au susţinut examenul maturităţii, cele mai multe se situează între 8 şi 8,99, respectiv 7 - 7,99.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Suceava, dintre elevii declaraţi „reuşiţi”, 751 au medii între 6 şi 6,99, 1.045 figurează cu medii între 7 şi 7,99, 1.164 au obţinut medii între 8 şi 8,99, iar 685 au medii între 9 şi 9,99.

De partea cealaltă, numărul candidaţilor respinşi, cu medii mai mici de 6, este de 1.312 (26,45%), 1.041 dintre aceştia având medii sub 5, iar 271 dintre candidaţi fiind notaţi cu medii între 5 şi 5,99.

De menţionat că un candidat este declarat promovat dacă are cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă a examenului, iar media celor trei probe este de cel puţin 6.

Trei candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 232 nu s-au prezentat la probele examenului.

Candidaţii nemultumiţi de rezultate au depus ieri contestaţii, iar pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale la centrele de concurs

 

Liceele cu rezultate bune

Toţi cei 166 de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au promovat examenul de bacalaureat, mediile acestora fiind cuprinse între 6,08 şi 9,86.

Rezultate foarte bune sunt şi la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, unde din cei 101 absolvenţi, 100 au promovat cu medii de până la 9,91.

Pe locul trei urmează ColegiulNaţional "Mihai Eminescu" Suceava, unde 236 de elevi au trecut cu bine de examenul maturităţii şi doar trei nu au reuşit să-l promoveze. Totuşi, dacă aruncăm o privire la primii zece elevi cu cele mai mari note de la bacul din acest an, observăm că trei dintre aceştia sunt absolvenţi ai colegiului menţionat. Primul după podium se clasează Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, unde au susţinut probele examenului 288 de elevi şi 284 au promovat.

Cu procente bune, de peste 80%, urmează: Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădauţi (97,8%), Colegiul Naţional "Nicu Gane" Fălticeni (96,4%), Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava (89,3%), Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava (87,6%), Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" Câmpulung Moldovenesc (85,7%), Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava (85,3%).

 

Trei licee particulare cu nici un promovat

Trei licee particulare sunt la coada clasamentului, cu zero candidaţi promovaţi. Într-adevăr, şi numărul celor care au fost evaluaţi a fost sub 10, însă situaţia acestor licee se repetă, aproape cu regularitate, în ultimii ani.

Liceul Teoretic „Moldova” Suceava şi Liceul Tehnologic „Moldova” Suceava (fostul Liceu Particular Nr. 1) au zero promovabilitate, la fel şi Centrul de studii "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Bucovina Câmpulung Moldovenesc.

Rezultate slabe, cu sub 20% promovaţi, sunt şi la Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, unde din 42 de absolvenţi au promovat doar 6, dar şi la Liceul Tehnologic "Vasile Deac" Vatra Dornei, unde doar patru candidaţi din cei 27 au medii de trecere.

 

Rezultatele în ţară

La nivel naţional s-au înregistrat 97 de medii de 10, iar rata de promovare este de 71,4% înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 68,1%. Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de promovare la bacalaureat, peste 83%.

Astfel, la Sibiu rata de promovare este 83,73%, la Bacău – 83,54%, la Iaşi şi la Cluj – 82,75%.

În Bucureşti au promovat examenul 74,09% dintre candidaţi.

 

Candidaţii cu cele mai bune rezultate

În acest an nu s-a înregistrat nici o medie de 10 în judeţ, însă nu au fost puţini cei cărora le-au mai lipsit doar câteva sutimi pentru a atinge media maximă în cadrul examenului de bacalaureat.

Cea mai bună performanţă aparţine unei absolvente a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Mădălina Andrada Dan, care figurează cu o medie de 9,95. Pe poziţia a doua urmează tot o elevă a Colegiului „Mihai Eminescu” - Anastasia Costina Bumbac, cu media 9,93, a treia medie din judeţ – 9,91 - aparţinând unui absolvent al Colegiului Naţional Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Alex Andrei Voloşen.

200 de candidaţi au promovat examenul maturităţii cu medii de peste 9,50.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt liceele din judeţ cu cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 14622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Care sunt liceele din judeţ cu cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei