Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iul 2017 - Anul XXII, nr. 148 (6564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Aproape 2.600 de suceveni au carduri europene de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi suceveni apelează la cardul european de sănătate pentru a avea acces la serviciile medicale de urgenţă pe durata şederii în străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean, a declarat că din totalul celor 2.595 de carduri europene emise în acest an,  499 de carduri europene au fost eliberate în luna ianuarie, în februarie – 483, în martie – 521, în aprilie – 486, iar în luna mai – 606 carduri europene.

Anda Sălăgean a precizat că, începând cu jumătatea lunii martie 2016, perioada de valabilitate a cardului european a fost extinsă de la 6 luni la 1 an, de la data emiterii.

Purtătorul de cuvânt al CAS a precizat că atât cardul european acordat asiguraţilor, cât şi certificatul provizoriu sunt gratuite şi oferă titularului dreptul la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. Sălăgean a subliniat că pentru tratarea afecţiunilor existente cardul european nu poate fi utilizat. Altfel spus, un pacient nu poate fi tratat în străinătate de diabet sau de o afecţiune cronică a inimii, pe baza cardului european, însă beneficiază de îngrijiri medicale în cazul unei crize diabetice (şoc insulinic, hiperglicemie, cetoacidoza diabetică) sau cardiace.

De asemenea, acest tip de card de sănătate nu poate fi utilizat pe teritoriul României, unde funcţionează sistemul naţional al cardurilor de sănătate.

Numărul cardurilor europene eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava în primele cinci luni ale anului 2017 este în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, când au fost eliberate 2.469 de astfel de carduri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.600 de suceveni au carduri europene de sănătate.
 Vizualizări articol: 2235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 2.600 de suceveni au carduri europene de sănătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei