Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iul 2017 - Anul XXII, nr. 146 (6562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din cauza caniculei

Spitalul de Urgenţă Suceava a instalat dozatoare de apă potabilă în sălile de aşteptare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile foarte ridicate din ultimele zile au determinat conducerea Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava să instaleze dozatoare cu apă potabilă în principalele săli de aşteptare ale instituţiei. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că deşi în aceste săli există şi automate, de unde pacienţii şi însoţitorii lor îşi pot cumpăra apă îmbuteliată, a decis să instaleze şi dozatoare de la care oamenii îşi pot lua apă gratuit. ”Nu toată lumea care vine la spital dispune de bani să-şi cumpere apă”, a subliniat Rîmbu.

Dozatoare de apă au fost instalate în ambulatoriul de specialitate, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) adulţi şi UPU Pediatrie, precum şi în holul principal al spitalului. Acestea vor rămâne în zonele unde au fost amplasate şi după ce va trece perioada de caniculă, din aceeaşi raţiune care a dus la instalare: nu toţi cei care ajung la spital îşi permit cumpărarea unei sticle cu apă.

Menţionăm că mâine, 1 iulie, cea mai mare parte a judeţului Suceava este sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 şi 41 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 şi 84 de unităţi, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În vestul judeţului Suceava este anunţat cod galben, cu temperaturile maxime între 33 şi 36 de grade Celsius.

Pentru mai mult de jumătate de ţară - judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Iaşi, precum şi în municipiul Bucureşti şi în zona joasă de relief a judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ, meteorologii au emis cod roşu de caniculă. În sudul Olteniei şi al Munteniei valorile termice vor urca spre 42 -44 de grade Celsius.

În după-amiaza zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (1/2 iulie), local în nordul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte, mai ales în Carpaţii Orientali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se vor semnala vijelii, grindină şi averse torenţiale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava a instalat dozatoare de apă potabilă în sălile de aşteptare.
 Vizualizări articol: 2981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgenţă Suceava a instalat dozatoare de apă potabilă în sălile de aşteptare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei