Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iul 2017 - Anul XXII, nr. 146 (6562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Birocraţie

Managerul Spitalului de Urgenţă este furios că legislaţia stufoasă întârzie investiţiile la spital şi consumă nejustificat resurse financiare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările planificate pentru perioada imediat următoare de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava trebuie amânate din cauza procedurilor birocratice legate de studii suplimentare şi de avize. Este vorba despre amenajarea secţiei de îngrijiri pentru bolnavii în fază terminală, de schimbarea unui tronson de gard şi de amenajarea unei noi parcări de o sută de locuri. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că pentru secţia de îngrijiri paleative, care va fi amenajată la demisolul unei clădiri existente şi funcţionale, respectiv secţia Pneumologie, legislaţia îl obligă să facă studiu geotehnic, studiu topografic, studiu de fezabilitate şi abia după aceea caietul de sarcini şi licitaţia. ”Legislaţia este extrem de stufoasă şi am chemat ajutor de specialitate de la Iaşi. Toate acestea necesită timp pentru că trebuie să mergi din aproape în aproape. La cum stau lucrurile, mai mult faci studii şi proiecte decât construieşti”, a spus Rîmbu, furios. Pentru gard, managerul a arătat că are nevoie de avize de la furnizorii de electricitate şi de gaz, deşi gardul nou va fi construit exact pe acelaşi amplasament ca cel vechi.

 

Rîmbu: ”Toată lumea se teme de reclamaţii şi uite aşa lucrurile trenează”

Pentru amenajarea parcării în curtea spitalului, sunt necesare de asemenea studii geotehnice şi topografice. ”Suportăm tot acest supliciu, unde-i lege nu-i tocmeală. Numai că după toate astea, te mai trezeşti şi cu contestaţii de la tot felul de netrebnici şi tot amâni lucrările până cine ştie când”, a afirmat managerul spitalului.

El a dat exemplu cu licitaţia pentru instalarea noii staţii de sterilizare, la care s-a suspendat atribuirea contractului de execuţie pentru că unul dintre cei cinci ofertanţi a solicitat expertiza tehnică a spaţiilor în care va funcţiona aceasta. ”Staţia actuală funcţionează în aceste spaţii de 20 de ani. Noua staţie este mult mai flexibilă, va fi instalată tot acolo, ce expertiză a spaţiului să mai fac?! De câte ori cumpăr un aparat sau un echipament trebuie să fac expertiza spaţiului? Astfel de contestatari sunt luaţi în seamă, toată lumea se teme de reclamaţii şi uite aşa lucrurile trenează. Ca să nu mai spun că sunt instituţii care sunt stat în stat, care îşi fac legi ca să existe, ca să acopere nemunca şi puturoşenia lor. Se tot plâng unii şi alţii că nu se absorb fonduri europene. Cum să fie absorbite, când legislaţia este atât de stufoasă şi făcută parcă anume pentru a te descuraja? Consumăm toate resursele pe tot felul de studii”, a declarat Vasile Rîmbu, care s-a întrebat retoric ce studiu de fezabilitate o fi întocmit Michelangelo, când a lucrat ca arhitect-şef la construcţia cupolei celei mai mari biserici din lume, Basilica di San Pietro din Roma (din 1549 până la sfârşitul vieţii, în 1564). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului de Urgenţă este furios că legislaţia stufoasă întârzie investiţiile la spital şi consumă nejustificat resurse financiare.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Managerul Spitalului de Urgenţă este furios că legislaţia stufoasă întârzie investiţiile la spital şi consumă nejustificat resurse financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei