Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2017 - Anul XXII, nr. 144 (6560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Trei noi proiecte europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an, cel de-al 25-lea al existenţei Asociaţiei Umanitare FAM Gura Humorului, membrii acestei organizaţii doresc să celebreze acest eveniment important și, în același timp, să demonstreze foștilor și actualilor parteneri și sponsori din străinătate sau din ţară că efortul lor de a investi în această asociaţie nu a fost în zadar.

Asociaţia Umanitară FAM a luat fiinţă în 13 mai 1992, la iniţiativa unui inimos francez, Christian Vivicorsi, președintele asociaţiei Les Gamins de Roumanie din Franţa, și cu sprijinul unui grup de persoane din Gura Humorului, cu scopul de a oferi copiilor și tinerilor defavorizaţi ajutorul pe care-l oferă o familie copiilor ei.

Revenind la proiectele din acest an, după cursul de formare din Letonia ”Perfect crime”, din luna martie, asociaţia FAM a lansat un nou proiect din seria evenimentelor aniversare: ”O zi din viaţa mea - trăită sau imaginată, în Europa anului 2017!”, ce se desfășoară în perioada mai-noiembrie 2017.

Acest proiect a prins viaţă cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava și al Cooperation Humanitaire din Luxemburg, datorită fondurilor nerambursabile primite de asociaţia FAM pentru activităţile sale nonprofit.

Potrivit prof. Mariana Liliana Gheorghian, directorul asociaţiei, proiectul oferă prin intermediul unui concurs de eseuri (în limba română și într-o limbă străină) și al unuia de desene/picturi, deschis tuturor elevilor din clasele VII-XI din orașul Gura Humorului,ocazia să facă dovada măiestriei lor artistice. Câștigătorilor li se va oferi o excursie în Europa, în toamna 2017.

Cel de al doilea proiect derulat cu fonduri europene, cursul de iniţiere în programul Erasmus+, Appetiser - Introducere în munca de tineret, s-a desfășurat în perioada 16-20 mai 2017, în Republica Cehă, și a adunat 23 de participanţi din România, Cehia, Croaţia, Danemarca, Olanda, Slovenia, Grecia, Cipru, Malta, Austria, Bulgaria, Polonia, Portugalia și Turcia.

Cel de-al treilea proiect european al asociaţiei FAM este seminarul Erasmus+ „Take your place in Europe!” (Ia-ţi locul tău în Europa), care s-a desfășurat la Bruxelles, în Belgia, în perioada 6-10 iunie 2017, și a fost găzduit de organizaţia Dynamo International.

La acest seminar au participat 36 de participanţi din şapte ţări: Belgia, Congo, Franţa, Italia, Portugalia, Spania și România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei noi proiecte europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei noi proiecte europene la Asociaţia Umanitară FAM din Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei