Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iun 2017 - Anul XXII, nr. 144 (6560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Perfecţionare

Stagiu de formare pentru profesori din nordul Bucovinei (Ucraina), susţinut de cadre ale USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul pentru Pregătire Continuă al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, situat în oraşul Vatra Dornei, a avut loc, în perioada 23-25 iunie, un stagiu de formare pentru profesorii de istorie şi de limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), sub coordonarea prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV.

La stagiu au participat cadre didactice din învăţământul preuniversitar, 16 de limba şi literatura română şi 14 de istorie, din şcolile cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi. Acesta a debutat cu un curs comun intitulat „Istorie şi civilizaţie românească în context european”, susţinut de prof. univ. dr. Rodica Nagy şi prof. univ. dr. Ştefan Purici. Programul de formare a continuat cu alte patru cursuri susţinute în paralel de cei doi lectori menţionaţi. De asemenea, lectorii şi cursanţii au interacţionat în cadrul discuţiilor privitoare la curricula pentru cele două discipline, noile abordări didactice, modalităţi de predare şi evaluare tradiţionale şi moderne, statutul cadrului didactic în România şi Ucraina etc.

Stagiul de formare organizat de USV a cuprins şi o aplicaţie practică la câteva din obiectivele istorice şi turistice din judeţul Suceava, cursanţii deplasându-se la Mănăstirea Moldoviţa, Muzeul Oului din Vama şi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii şi Cinegetică din Vatra Dornei.

„Considerând că într-o plină criză de identitate naţională şi europeană rolul comunităţii academice dintr-o anumită regiune devine esenţial, USV îşi asumă poziţia de mediator în contextul noilor realităţi din mediul socio-politic, cultural şi educaţional, dar şi de formator pentru colegii cadre didactice din alte instituţii de învăţământ de dincolo de graniţe. Totodată, prin astfel de activităţi, USV îşi propune să consolideze legăturile cu etnicii români din nordul Bucovinei”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Cursurile au fost organizate la solicitarea Institutului Postuniversitar de Perfecţionare a Cadrelor Didactice din Regiunea Cernăuţi, reprezentat în cadrul stagiului de Lilia Hovornean, profesor metodist, şi a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, reprezentat de profesorul Arcadie Moisei, inspector-şef al Departamentului pentru Învăţământ. Stagiul s-a derulat în cadrul Acordului de colaborare între USV şi Institutul de Perfecţionare din Cernăuţi, încheiat în februarie 2015, şi în conformitate cu acţiunile prevăzute în Programul de activităţi pentru anii 2015-2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stagiu de formare pentru profesori din nordul Bucovinei (Ucraina), susţinut de cadre ale USV.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stagiu de formare pentru profesori din nordul Bucovinei (Ucraina), susţinut de cadre ale USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei