Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2017 - Anul XXII, nr. 143 (6559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mici autori

Premii obţinute de elevii Şcolii „Miron Costin” la un concurs internaţional de poezie din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi ai Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, membri ai Cenaclului literar „Mai aproape de Cuvânt”, au fost laureaţi în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Concursului Premiul Internaţional de Poezie „Centro Giovani e Poesia Triuggio” din Italia.

Competiţia din acest an a numărat 766 de participanţi din 21 de ţări din Europa şi Asia, România fiind reprezentată de 165 de autori, dintre care 15 au fost distinşi cu premii la diferite secţiuni ale concursului.

Cât despre elevii suceveni, aceştia şi-au adjudecat cinci premii.

La secţiunea dedicată autorilor între 13 şi 17 ani, elevii de la „Miron Costin” au obţinut trei premii din cinci posibile. Premiul I şi 150 de euro s-au acordat elevului Iulian Claudiu Bardan, din clasa a VIII-a D, îndrumat de prof. Maria-Doina Leonte şi prof. Cristina Nicoleta Ciuc. Premiul al II-lea şi medalia de argint au fost acordate elevei Roxana Naomi Ivaniuc, din clasa a VII-a C, coordonată de prof. Maria-Doina Leonte şi prof. Ancuţa Nadia Gulei. Premiul V cu menţiune specială i-a revenit elevei Ştefania Ana Rotariu, din clasa a VIII-a B, pregătită de prof. Maria-Doina Leonte şi prof. Gabriela Margareta Apetrea.

Premiul special “In memoria di Ettore Villa - miglior giovane autore” (Cel mai bun tânăr autor), acordat de cei 14 membri ai juriului din Italia (format din scriitori, jurnalişti, oameni de cultură, experţi, critici de artă etc.), a fost oferit elevului Claudiu Iulian Bardan, din clasa a VIII-a D, pregătit prof. Maria-Doina Leonte şi prof. Cristina Nicoleta Ciuc.

Al cincilea premiu revendicat de suceveni este tot un premiu special - “Poesia dei Popoli - in memoria di Alfredo Pirola”, fiind obţinut de coordonatorul Cenaclului literar al Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”, prof. Maria Doina Leonte.

 

Talent confirmat de premii

Premiile au fost decernate la Villa Taverna a Canonica din Triuggio – Italia, dar elevii premiaţi nu au putut fi prezenţi din motive obiective. Premierea lor s-a realizat în cadrul festiv al serbării şcolare, în aplauzele profesorilor, ale părinţilor şi ale sutelor de elevi prezenţi în curtea Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Suceava.

Talentul elevilor a fost din nou confirmat de aceste premii, dar şi de multe altele obţinute la alte concursuri de creaţie literară. Spre exemplu, anul acesta, toţi membrii cenaclului literar, sub îndrumarea profesorilor de la clasă, au luat premii şi menţiuni la Concursul naţional de creaţie literară „Tinere condeie”. Eleva Alexandra Miriam Temneanu, din clasa a VIII-a D (prof. Cristina Nicoleta Ciuc), este laureată a concursului (alături de alţi elevi din judeţ), fapt ce o trimite la faza naţională.

„Suntem fermi convinşi, având experienţa atâtor premii, că descoperirea talentelor la timp, cizelarea lor într-un cenaclu literar prin colaborarea cu profesorii de la clasă, îndrumarea spre lectură de calitate şi susţinerea de către direcţiunea şcolii şi de către familie sunt circumstanţe definitorii pentru formarea unor tineri iubitori şi creatori de poezie. Felicitări elevilor iubitori şi creatori de poezie modernă, contemporană!”, a transmis prof. Maria Doina Leonte. 

Aceasta a mai subliniat că le urează inspiraţie şi succes tuturor membrilor cenaclului literar, tuturor celor care au obţinut premii la ediţiile anterioare (Alexandra Miriam Temneanu, Naomi Roxana Surugiu, Paul Florescu, Andra Georgiana Hoştinari). 

„Celor care pleacă din şcoala noastră, în urma absolvirii clasei a VIII-a, îi rugăm să presare în urma lor praful de stele al poeziei şi să lase o dâră de lumină pentru a putea păşi cu încredere şi alţi mici creatori şi iubitori de poezie contemporană.  Succes la examene şi vacanţă plăcută!”, a mai transmis prof. Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii obţinute de elevii Şcolii „Miron Costin” la un concurs internaţional de poezie din Italia.
 Vizualizări articol: 4351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premii obţinute de elevii Şcolii „Miron Costin” la un concurs internaţional de poezie din Italia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei