Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2017 - Anul XXII, nr. 143 (6559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agenţia de Protecţie a Mediului

Panouri informative montate în Cheile Moara Dracului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului are noi îmbunătăţiri - trei panouri informative care vor ghida turiştii să parcurgă traseul: oraşul Câmpulung Moldovenesc (620m) – Pârâul Valea Caselor – Pârâul Moara Dracului – Popii Rarăului (1628m) -  Șaua Ciobanilor  (1550m) - cabana Rarău (1520m) – traseu marcat cu cruce roşie.

Aceste îmbunătăţiri vin după amenajarea podeţului din aceste chei, în anul 2016. Cheile Moara Dracului este o rezervaţie geologică şi morfologică – monument al naturii. Cheile sunt tăiate în dolomite triasice pe o lungime de aproape 100 m, cu o lăţime de numai 4-5 m, în unele sectoare.

Primul panou, de bun venit, oferă detalii despre traseu atât în limba română, cât şi în engleză, dar şi informaţii sumare privind parcurgerea Cheilor. 

Un alt panou este amplasat chiar în Cheile Moara Dracului şi invită turiştii să descopere povestea nescrisă a muntelui cu urmele fosilelor din era mezozoică (în urmă cu 251 milioane de ani), ce se pot observa, pe alocuri, în pereţii cheilor sau a blocurilor dislocate, dar şi spectacolul apei, care pe timp de furtună huruie ca o moară, scobind în pereţii stâncii şi lăsând în urmă surplombe şi marmite.

Ultimul panou este amplasat în Şaua Ciobanilor. El oferă turiştilor informaţii despre traseu dar şi despre spectacolul cheilor de la poalele muntelui Rarău. 

Panourile au fost realizate şi amplasate de voluntarii Fundaţiei Speologice „Club Speo Bucovina” în cadrul proiectului Povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

„Rugăm turiştii care vor trece prin zona respectivă să nu distrugă aceste panouri informative şi să protejeze natura”, a transmis Vasile Oşean, directorul APM.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panouri informative montate în Cheile Moara Dracului.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panouri informative montate în Cheile Moara Dracului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei