Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2017 - Anul XXII, nr. 143 (6559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Utilitate

Lucrările de investiţii din Suceava, sincronizate în urma comandamentelor de marţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel de-al treilea comandament convocat la sediul Primăriei Suceava, cu responsabilii lucrărilor de investiţii din oraş, a fost şi cel mai scurt de până acum, în maximum 10 minute fiind discutate toate noutăţile.

„A fost o şedinţă operativă, pentru că şi lucrurile au început să se mişte, au intrat pe un făgaş normal”, a spus şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Edilul a precizat că săptămâna trecută a avut o şedinţă comună cu cei care execută lucrările la drumuri şi parcări în cartierul Europa şi cei care realizează proiectul de extindere a reţelei de energie electrică, în aceeaşi zonă.

„Sunt două proiecte care, din cauza contestaţiilor la licitaţii, s-au întâlnit, fiind executate în acelaşi timp. Normal, drumurile trebuiau să fie făcute primele. Am stabilit de comun acord să lucrăm punctual pe câte o stradă, iar atunci când se ajunge la un anumit nivel să vină cei de la Elco Iaşi, care au lucrarea, să pună cablurile. Deja au săpat şanţuri, nu au fost bune cotele şi au trebuit să le astupe din nou. Tocmai ăsta este rostul acestor comandamente, să ne sincronizăm, încât să lucrăm în condiţii optime”, a explicat Ion Lungu.

Reprezentanţii Elco i-au raportat că au adus deja şi un transformator puternic în zonă, care va alimenta cu energie electrică nu doar cartierul Tătăraşi, ci şi zona de agrement care va fi dată în folosinţă acolo, în această toamnă.

O altă lucrare importantă, care se „mişcă” bine, este cea de modernizare a iluminatului public, proiectul iniţiat în parteneriat cu autorităţile elveţiene.

„Deja au depăşit jumătate din numărul de lămpi care trebuie schimbate - 2.874 de corpuri de iluminat. Avem dovada că de la noi au plecat toate documentaţiile pentru decontarea lucrărilor efectuate, de către partea elveţiană. Sperăm ca de acum să ni se facă cât mai rapid transferul celor 2,2 milioane de lei necesari pentru plata facturilor din urmă la modernizarea iluminatului public”, a adăugat Lungu.

Nu în ultimul rând, pe partea de reparaţii stradale, primarul Sucevei a remarcat faptul că au început din plin lucrările de modernizare a străzii „de pământ” Constantin Moraru, din Iţcani, mărturisind că a fost în teren, neanunţat, luni, la 17.00, pentru a vedea dacă se lucrează, dar nu a avut motive de nemulţumire.

De asemenea, pe strada „de pământ” Lev Tolstoi, din Burdujeni Sat, lucrările sunt în grafic, dar mai sunt nişte probleme la proiect, în privinţa colectării apelor pluviale.

„O vom scoate la capăt, ţinând constructorii <în priză>. Pe de altă parte, eu, ca primar, am o obligaţie foarte importantă, să le asigur banii necesari, pentru că fără aceştia, degeaba facem organizare”, a concluzionat edilul sucevean, la finele comandamentului de marţi dimineaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de investiţii din Suceava, sincronizate în urma comandamentelor de marţi.
 Vizualizări articol: 1754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările de investiţii din Suceava, sincronizate în urma comandamentelor de marţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei