Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iun 2017 - Anul XXII, nr. 139 (6555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sezonul cald

Copiii cu vârste de până la 4 ani sunt cei mai expuşi la boala diareică acută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incidenţa cazurilor de boală diareică acută creşte, odată cu venirea sezonului cald, îndeosebi în rândul copiilor cu vârste de până la 4 ani. Numai în cursul săptămânii trecute, medicii de familie din judeţ au raportat către Direcţia de Sănătate Publică un număr de 146 de cazuri, majoritatea la categoria de vârstă menţionată.

Directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că inspectorii sanitari au început supravegherea cazurilor de boală diareică acută (BDA) din data de 1 iunie a.c. şi că aceasta se va desfăşura pe tot parcursul verii. Potrivit adjunctului DSP, în 11 dintre cele 146 de cazuri de BDA au fost identificate în laborator bacteriile care au provocat boala: Salmonella, E-coli sau Campylobacter. Dr. Zorescu a precizat că, deşi numărul cazurilor se încadrează în media valorilor raportate în ultimii ani, supravegherea epidemiologică a acestor cazuri este necesară deoarece o eventuală creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri atenţionează autorităţile sanitare despre apariţia unei situaţii epidemiologice deosebite şi pot fi adoptate din timp măsurile care se impun.

 

Igiena riguroasă a adulţilor şi a copiilor previne îmbolnăvirea

Pentru că transmiterea agenţilor patogeni se face prin contact direct cu bolnavul, prin contact cu mâinile murdare, cu obiecte contaminate, prin consum de apă sau alimente contaminate (fructe de mare, peşte), precum şi prin transport pasiv, de către insecte, în mod deosebit muştele, dr. Zorescu recomandă părinţilor atenţie în respectarea regulilor uzuale de igienă.

“Ţinând cont că cea mai afectată este grupa de vârstă 0-4 ani, recomandăm mamelor să acorde o atenţie deosebită modului de alimentaţie a copiilor în sezonul cald, să păstreze alimentele în condiţii corespunzătoare, să procure alimentele din surse sigure, să spele cu atenţie fructele şi legumele înainte de a le oferi copiilor, să realizeze o igienă corespunzătoare mâinilor copiilor”, a explicat Zorescu.

Mai trebuie ştiut că BDA este contagioasă, agentul infecţios putând fi transmis prin folosirea aceloraşi tacâmuri sau prin băutul apei din acelaşi vas. De aceea, şi adulţii trebuie să fie foarte atenţi la igiena personală, având grijă să se spele pe mâini cu apă şi săpun, de fiecare dată după folosirea toaletei.

Tratamentul trebuie luat doar la recomandarea medicului, principalul pericol care apare în cazul apariţiei BDA fiind deshidratarea, din cauza scaunelor diareice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii cu vârste de până la 4 ani sunt cei mai expuşi la boala diareică acută.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii cu vârste de până la 4 ani sunt cei mai expuşi la boala diareică acută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei