Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2017 - Anul XXII, nr. 137 (6553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncă sisifică

Sătenii din Cununschi, lăsaţi din nou în noroi până-n gât de Primăria Brodina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru sătenii din Cununschi, comuna Brodina, fiecare ploaie care cade se transformă imediat din binecuvântare într-un chin. La finalul săptămânii trecute, precipitaţiile căzute au transformat din nou drumul de acces în cătun într-o mocirlă prin care probabil doar TAF-urile puteau răzbate. Şi totul s-a întâmplat la numai câteva zile după ce oamenii din Cununschi au făcut muncă voluntară şi au refăcut drumul de acces. Atunci s-a muncit o zi întreagă, iar acum totul trebuie luat de la zero, pentru că ploaia a creat şanţuri care fac destul de dificilă circulaţia autovehiculelor.

La începutul acestei luni, exasperaţi de lipsa de implicare a autorităţilor locale din Brodina, oamenii din Cununschi au pus mâna pe lopeţi şi sape şi au refăcut porţiunea de drum cea mai afectată.

În speranţa că strigătul lor de disperare va fi auzit atât la Primăria Brodina, cât şi la Consiliul Judeţean Suceava, toată povestea a fost publicată pe Facebook, iar ulterior a ajuns şi în paginile cotidianului nostru.

„Locuitorii acestui sat au crezut până în acest moment că promisiunile făcute înainte de alegerile locale se vor lăsa cu fapte... din păcate, au rămas doar promisiuni. Cu siguranţă dacă s-ar fi intervenit la timp cu câteva utilaje nu s-ar fi ajuns aici. Aceşti oameni au lăsat tot ce au avut de făcut şi o zi întreagă au lucrat pentru a face posibil un drum de acces spre casă. Probabil nu se vor lua măsuri nici acum şi după ceva timp drumul va redeveni cum aţi văzut în imaginile de mai jos... dar ăsta e primul pas, vom face demersurile necesare pentru ca şi cei de la Consiliul Județean Suceava să ştie de situaţia noastră”, era mesajul locuitorilor din Cununschi de acum două săptămâni.

Din păcate, se pare că nimeni nu este interesat de cele aproape 60 de suflete din Cununschi, iar perspectivele ca lucrurile să se îmbunătăţească sunt mici, cel puţin în viitorul apropiat.

Pentru locuitorii acestui cătun, Uniunea Europeană şi beneficiile promise de aderarea la această structură par doar un vis. Iar de acest lucru sunt responsabili toţi cei care au condus sau încă mai conduc administraţia locală din Brodina, dar şi Consiliul Judeţean Suceava. Probabil că votanţii de acolo sunt mult prea insignifianţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sătenii din Cununschi, lăsaţi din nou în noroi până-n gât de Primăria Brodina.
 Vizualizări articol: 3819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Sătenii din Cununschi, lăsaţi din nou în noroi până-n gât de Primăria Brodina3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei