Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2017 - Anul XXII, nr. 137 (6553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efecte în teritoriu

Finanţarea unor lucrări importante pentru Suceava, afectată de criza guvernamentală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea unei zone de agrement a Sucevei la baza dealului Tătăraşi, modernizarea sistemului de iluminat stradal din municipiu, dar şi efectuarea la timp a lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare demarate anul acesta depind de soluţionarea cât mai rapidă a crizei guvernamentale apărute în urmă scindării dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu.

„Putem face câte comandamente vrem, dar trebuie să putem susţine şi partea financiară, care pe anumite proiecte este în suferinţă. Din păcate multe lucruri sunt blocate la Guvern, am fost săptămâna trecută la Bucureşti, parţial am veşti bune de acolo”, a spus primarul Ion Lungu la comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de investiţii din oraş.

El a menţionat că, în urma discuţiilor de la Bucureşti,  autoritatea de plată a dat undă verde pentru viramentul unei sume de 2,2 milioane de lei către Primăria Suceava, pentru lucrările de iluminat public.

„Documentul este plecat de la Ministerul Fondurilor Europene către partea elveţiană, care trebuie să facă plata. Sper ca asta să se întâmple în cel mai scurt timp. Problema e că acel document de plată trebuie contrasemnat de un ministru secretar de stat român, care nu prea există astăzi... Pe lângă toate problemele pe care le avem, ne confruntăm acum şi cu cea a reprezentării guvernamentale”, a spus Lungu.

Aceeaşi problemă este şi cu finanţarea pentru lucrările de termoficare.

„Pentru termoficare este pregătit ordinul de ministru prin care vor veni 70 de miliarde de lei vechi la Suceava, dar deocamdată nu are cine-l semna. Pe de altă parte, şi cu accesarea creditului prin care amenajăm zona de agrement am promisiuni ferme, sunt convins că se va rezolva, pentru că nu este numai cazul Sucevei, ci a cel puţin jumătate din primăriile din ţară, care au luat credite pentru investiţii, dar depindem tot de Guvern. O mare parte din lucrările din Suceava depind de fondurile guvernamentale şi elveţiene, care, fără Guvern, nu se mişcă. Până atunci facem eforturi să mai dăm bani de la primărie, să nu se blocheze lucrările, dar nu este deloc simplu”, a menţionat edilul sucevean.

Elocvent în acest sens este proiectul de amenajare a zonei de agrement Tătăraşi, pentru finanţarea căruia Primăria Suceava a accesat un credit de 10 milioane de lei, din care nu i se mai permite să tragă nici un leu, pentru plata lucrărilor efectuate, pentru a nu se depăşi gradul de îndatorare la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţarea unor lucrări importante pentru Suceava, afectată de criza guvernamentală.
 Vizualizări articol: 2158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţarea unor lucrări importante pentru Suceava, afectată de criza guvernamentală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei