Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iun 2017 - Anul XXII, nr. 134 (6550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Ciprian Porumbescu”

Proiectul „Mereu împreună”, dedicat elevilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, derulat la Colegiul de Artă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala Auditorium „Ion Carp Fluerici” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava s-a lansat, la începutul acestei săptămâni, proiectul „Mereu împreună”, dedicat elevilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Proiectul areca scop  încurajarea şi deschiderea spre comunicare şi dezvoltarea creativităţii copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi este derulat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, în perioada mai 2017 – mai 2020.

Echipa de proiect a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” (director Alexandra Veronica Bejinaru) este formată din prof. Elena Istrate, coordonator şi diriginte al clasei a V-a A, prof. dr. Petronela Munteanu, prof. Florin Sumanariu şi Venera Avasiloaie, preşedinta Comitetului de părinţi, şi este sprijinită de partenerii din cadrul DGASPC Suceava, prin directorul executiv al instituţiei, Georgeta Nadia Creţuleac, director executiv adjunct, Margareta Isăilă, şi Daniela Moroşanu, expert superior.

 

„Părinţilor mei, cu drag!”, activitate muzical-artistică

Activitatea muzical-artistică de lansare a proiectului „Mereu împreună” a fost intitulată „Părinţilor mei, cu drag!” şi a fost susţinută de elevii clasei a V-a A, profil muzică, pregătiţi cu meticulozitate de profesori din echipa de proiect, în colaborare cu profesorul Ionuţ Ciubotaru. În prima parte a activităţii, elevii au susţinut un recital instrumental, interpretând lucrări din creaţia compozitorilor clasici, romantici şi repertoriul românesc, iar în partea a doua au fost prezentate creaţii literare ale copiilor şi piese vocal-instrumentale dedicate părinţilor.

Prezentatorii evenimentului au fost elevii Olivia Marţincu şi Cătălin Marcian, din clasa a V-a A. La final, dirigintele clasei, profesoară Elena Istrate, iniţiatorul şi coordonatorul activităţii, a sensibilizat publicul în legătură cu emoţiile şi sentimentele trăite de un copil lipsit de afecţiunea părinţilor, a evidenţiat problemele cu care el se confruntă, apoi a dăruit din partea echipei de proiect un mic dar unui elev aflat într-o astfel de situaţie, după care a adresat mulţumiri şi a înmânat „Diplome de voluntariat” tuturor profesorilor implicaţi în pregătirea elevilor pentru activitatea culturală.

 

8.727 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

La finele anului 2016, DGASPC Suceava avea în evidenţă 8.727 de copii ai căror părinţi erau plecaţi la muncă în străinătate, proveniţi din 6.247 de familii, din care: 2.167 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 5.841 de copii cu un părinte plecat la muncă în străinătate, 719 copii cu părinte unic susţinător plecat la muncă în străinătate. Directoarea Georgeta Nadia Creţuleac a declarat că cele trei echipe mobile care funcţionează în structura DGASPC Suceava acordă servicii de specialitate copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate (consiliere în terapii de recuperare, consiliere psihologică şi juridică), însă unui număr restrâns de copii cu domiciliul în zonele aferente echipelor mobile: Fălticeni, Siret şi Gura Humorului.

De asemenea, există o legislaţie care reglementează situaţia ”copiilor rămaşi singuri acasă”, însă fenomenul este complex şi greu de gestionat. De aceea, a mai spus şefa DGASPC Suceava, „implicarea comunităţii, a şcolilor şi a dascălilor, în primul rând, este primordială, deoarece se pot lua măsuri de timpuriu, înainte ca un copil rămas fără îngrijirea părinţilor să ajungă în situaţie de risc (abandon şcolar, depresie, neglijenţă, abandon familial, abuz, comportament deviant etc.)”.

Reprezentanţii DGASPC salută iniţiativa Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava de a dezvolta şi promova un astfel de proiect care poate fi un exemplu şi pentru alte unităţi de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Mereu împreună”, dedicat elevilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, derulat la Colegiul de Artă.
 Vizualizări articol: 2994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Mereu împreună”, dedicat elevilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, derulat la Colegiul de Artă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei