Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2017 - Anul XXII, nr. 133 (6549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Activitate

„Garden Party”, la Grădiniţa „Țăndărică” din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa „Țăndărică” din municipiul Suceava a organizat în aceste zile evenimentul „Garden Party”, o petrecere în grădină care se înscrie în proiectul european „Mănâncă Responsabil!”. După cum au spus organizatorii, această activitate a fost îndelung pregătită, implicând un număr mare de participanţi: cei 360 de preşcolari ai grădiniţei, părinţii acestora şi cadrele didactice. Ziua dedicată petrecerii a fost una însorită şi plăcută. Participanţii au pregătit standuri amenajate cu flori de vară, elemente decorative, bănci de grădină şi au prezentat preparate din ingrediente locale şi de sezon gătite în casă sau pe loc, înainte de începerea evenimentului. Bucatele au fost multe, apetisante şi ingenios prezentate. „Hamster”, mascota proiectului, a însoţit întregul demers şi i-a stimulat pe cei mici, ca şi pe adulţi, la un schimb interactiv de idei, provocându-i să enumere activităţi la care au participat întregul an şcolar, să interpreteze Eco Codul Consumului Responsabil de Alimente şi imnul acestuia. Startul dat degustării celor pregătite a însufleţit toată curtea şi în scurtă vreme toţi cei prezenţi s-au bucurat de savoarea preparatelor: sendvişuri şi platouri cu aperitive haioase, plăcinte şi pâine de casă, compot, rulade dulci şi sărate, fructe şi legume de sezon, prăjituri, salate, tarte cu căpşuni sau cireşe, brioşe delicioase, lapte cald turnat în păhărelele copiilor din ulcior de lut, limonadă şi alte sucuri naturale, ceaiuri, fresh-uri, dulceaţă făcută în gospodărie. Cu toate că preparatele au fost din abundenţă, meniul a fost unul lejer, simplu şi revigorant. Toţi participanţii s-au bucurat de o atmosferă cu adevărat specială, profitând de gustările delicioase şi timpul petrecut împreună. Prof. Brînduşa Leucă, de la Grădiniţa Țăndărică, a spus că totul fost de fapt o alternativă plăcută şi sănătoasă la petrecerile tradiţionale. „Oricine poate urma acest exemplu. Nu trebuie decât vreme frumoasă şi o curte plină de prieteni veseli. Familia şi şcoala şi-au exercitat astfel cel mai important rol în crearea obiceiurilor alimentare ale preşcolarilor, puterea exemplului fiind esenţială pentru că, în copilărie, totul se bazează pe imitarea adultului. Cu un strop de imaginaţie şi perseverenţă adulţii îi pot orienta pe cei mici spre o alimentaţie corectă”, a completat Brînduşa Leucă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Garden Party”, la Grădiniţa „Țăndărică” din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Garden Party”, la Grădiniţa „Țăndărică” din municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei