Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iun 2017 - Anul XXII, nr. 133 (6549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie muzeală

„Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”, atelier istorico-didactic la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 19 - 23 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activităţile atelierului istorico-didactic „Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”. Scopul proiectului de educaţie muzeală este acela de promovare şi cunoaştere a Cetăţii de Scaun a Sucevei, a perioadei medievale, prin intermediul activităţilor creative şi a jocului interactiv. Activităţile atelierului istorico-didactic urmăresc stimularea creativităţii copiilor, dezvoltarea de abilităţi practice şi, nu în ultimul rând, însuşirea de termeni specifici arhitecturii Cetăţii de Scaun a Sucevei, armamentului şi echipamentului oştenilor moldoveni, vestimentaţiei specifice perioadei medievale. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani. Pe parcursul a cinci zile, între orele 10:00 – 13:00, elevii vor avea posibilitatea să construiască din hârtie Cetatea de Scaun a Sucevei, să o personalizeze cu decoruri, prinţi, prinţese sau oşteni. Cu ajutorul cartonului şi al diferitelor suporturi din hârtie pe care vor fi imprimate părţi ale cetăţii, oşteni cu arme specifice perioadei medievale, domni, domniţe, decoruri, copiii vor decupa, lipi, colora şi  „reconstrui” Cetatea de Scaun a Sucevei. Pe baza informaţiilor primite de la specialiştii muzeului, referitoare la  istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei, copiii pot simula chiar un atac asupra cetăţii construite de ei, folosind personaje şi arme medievale realizate tot din hârtie.

 

Se va alege şi premia cea mai frumoasă machetă-cetate

La finalul atelierului, machetele de cetăţi vor fi expuse în Casa Custodelui, iar vizitatorii Cetăţii de Scaun a Sucevei vor avea posibilitatea să voteze cea mai frumoasă machetă-cetate. Cele mai apreciate machete vor fi premiate, pe25 iunie, la ora 12:00, de Muzeul Bucovinei. Pe toată durata de desfăşurare a atelierului, copiii vor fi îndrumaţi de specialişti ai Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei şi ai Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei. Participarea la atelier este gratuită. Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare - Muzeul Bucovinei a declarat că „la proiectul educaţional organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei sunt aşteptaţi cât mai mulţi copii interesaţi să cunoască poveşti despre perioada medievală a Cetăţii de Scaun, despre domnii şi domniţele timpului, despre armele şi strategiile de luptă folosite de oştenii moldoveni sau despre faptele de vitejie ale domnitorului Ştefan cel Mare”. Informaţii şi înscrieri: 0230 216 439, interior 116. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”, atelier istorico-didactic la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”, atelier istorico-didactic la Cetatea de Scaun a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei