Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2017 - Anul XXII, nr. 123 (6539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supărare

Lucrările de reparaţii străzi în Suceava, criticate aspru de viceprimarul Harşovschi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ritmul şi modul de lucru al firmei care are contract cu Primăria Suceava pentru reparaţia străzilor nemulţumeşte administraţia locală. Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi a declarat ieri, în conferinţă de presă, că este nemulţumit de cum lucrează firma Autotehnorom şi şi-a exprimat temerea că bugetul alocat reparaţiilor de străzi pentru primele două trimestre nu va putea fi cheltuit.

„Chiar dacă avem anumite lucrări în toate zonele oraşului nu sunt mulţumit deloc de cum merge treaba cu aceste lucrări de reabilitare stradală, mai exact nu sunt mulţumit cu noul constructor pe care îl avem la primărie”, a spus viceprimarul.

El a spus că a solicitat suplimentarea echipelor, dar până acum a primit doar promisiuni şi plângeri din partea firmei, că nu au oameni şi că nu este forţă de muncă.

Potrivit lui Harşovschi, bugetul pentru primele două trimestre este de 3,1 milioane de lei pentru astfel de lucrări şi până acum sunt facturate lucrări de doar 719.000 de lei. Alte lucrări sunt estimate la 861.000 de lei.

„Astfel, la 1 iunie, din bugetul de 3,1 milioane de lei sunt cheltuiţi doar 1,58 de milioane de lei, respectiv jumătate din suma programată. Ar însemna ca în luna iunie să cheltuim cealaltă jumătate, ceea ce mi-e foarte greu să cred că vor să facă aceşti constructori”, a declarat viceprimarul.

Acesta a mai spus că a avut „discuţii mai aprinse” cu reprezentanţii firmei, dar dacă asfaltările nu se vor executa în ritmul asumat, primăria va discuta cu juriştii pentru a găsi ”stimulentele” legale pentru rezolvare.

„Dacă nu vor înţelege, vom da contractul la jurişti ca să vedem ce se poate face astfel încât să îi stimulăm să lucreze mai bine. Sunt date ordine de începere a lucrărilor pe mai multe străzi, dar din păcate mută echipele dintr-o parte în alta”, a spus Harşovschi.

El a anunţat că următoarele lucrări sunt de modernizare a unor parcări, cum ar fi cea de la intersecţia străzilor Slătitoarei cu Gavril Tudoraş, ce va fi reabilitată complet pe 466 de mp, la fel şi strada cu 400 mp şi trotuarele, cu acces reabilitat cu pavaj, la cinci scări de bloc.

În cartierul George Enescu încep lucrările la două parcări de 700 de mp, respectiv de 900 de mp, adiacente blocurilor E 66, E 67, E 68 şi E 80.

Tot săptămâna viitoare începe modernizarea străzii unde se află Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Strada Scurtă, pe o suprafaţă de 3500 de mp, cu trotuare de 1400 de mp şi cu 48 de locuri de parcare noi.

„Sperăm noi ca această lucrare să nu afecteze mult Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Vom lucra, dacă va fi nevoie, la ore mai târzii sau când se va turna asfalt vom recurge la sens unic provizoriu astfel încât ambulanţele să nu fie perturbate”, a mai spus Lucian Harşovschi.

Strada Scurtă intră în modernizare pe o porţiune de 3.500 mp, trotuarele pe 1.500 mp şi vor fi amenajate 48 de locuri de parcare. Mai menţionăm că firma Autotehnorom a câştigat, anul trecut, licitaţia pentru un contract de reparaţii străzi pentru doi ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de reparaţii străzi în Suceava, criticate aspru de viceprimarul Harşovschi.
 Vizualizări articol: 3845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de reparaţii străzi în Suceava, criticate aspru de viceprimarul Harşovschi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei