Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2017 - Anul XXII, nr. 122 (6538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul PSD Maricela Cobuz susţine accesul pacienţilor din România la terapii inovatoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz susţine accesul pacienţilor din România la terapii inovatoare, în cadrul unui sistem sustenabil din punct de vedere al cheltuielilor bugetare. Maricela Cobuz a arătat că acest lucru reprezintă un deziderat al autorităţilor publice din toate ţările Uniunii Europene, inclusiv al României. Ea a explicat că un model deja recunoscut şi apreciat la nivel european este cel al Italiei. „Sistemul presupune o împărţire a costurilor şi responsabilităţilor între companiile farmaceutice şi casele de asigurări de sănătate. Statul decontează doar tratamentul pacienţilor care răspund la acel tratament. Companiile farmaceutice își asumă integral costul tratamentului şi rambursează banii deja alocaţi dacă pacienţii nu au răspuns acelui tratament. Sistemul utilizat în Italia este gestionat prin registre electronice de monitorizare, platforma IT care conţine date exacte atât legate de fişele pacienţilor, cât și date financiare”, a declarat Maricela Cobuz. Deputatul PSD de Suceava a amintit că în cursul săptămânii trecute, în Parlamentul României a avut loc o masă rotundă pe tema „Schemele de acces facilitat – soluţia sustenabilă pentru acces la terapii inovatoare”. Maricela Cobuz consideră că un astfel de sistem implementat în România, inclusiv al unor registre de monitorizare, ar duce la numeroase beneficii și ar putea permite accesul mai multor pacienţi la tratamentele inovatoare, şi în același timp s-ar  stimula responsabilitatea, dar și eficienţa în inovaţie și nu s-ar mai genera costuri suplimentare la bugetul de sănătate.

„Ca obiective specifice, au fost cele legate de descrierea conceptului de schemă, prezentarea experienţei italiene, identificarea modalităţilor de a dezvolta contractele de gestiune în sistemul de sănătate din România, evaluarea tehnologiilor medicale și utilizarea registrelor electronice ca instrumente de implementare eficientă a studiilor nonintervenţionale și a schemelor de acces facilitat. Costul legat de platforma electronică pentru fiecare medicament ar fi acoperit integral de compania ce deţine autorizaţia de punere pe piaţă”, a mai spus Maricela Cobuz.

Ea a adăugat că la începutul acestui an, Guvernul Grindeanu a eliminat comisiile de experţi de la nivelul caselor de asigurări judeţene și de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a crește accesul pacientului la medicamente încă din momentul diagnosticării, iar în momentul de faţă Ministerul Sănătăţii îmbunătăţeşte accesul pacienţilor la terapii inovative, modelul italian fiind o soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD Maricela Cobuz susţine accesul pacienţilor din România la terapii inovatoare.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PSD Maricela Cobuz susţine accesul pacienţilor din România la terapii inovatoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei