Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mai 2017 - Anul XXII, nr. 121 (6537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legea salarizării unitare

Ioan Balan o atenţionează pe Lia Olguţa Vasilescu că Ministerul Muncii a rămas pasiv la revendicările angajaţilor din administraţia locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a atenţionat-o pe Lia Olguţa Vasilescu cu privire la faptul că Ministerul Muncii și Justiţiei Sociale, pe care aceasta îl conduce, a rămas pasiv faţă de revendicările angajaţilor din administraţia publică locală legate de Legea salarizării unitare. Ioan Balan i-a amintit ministrului Muncii că începând cu data de 24 mai 2017, o parte importantă a sindicatelor reprezentative din administraţia publică locală au declanșat greve în semn de protest faţă de forma adoptată de Senat a Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Deputatul liberal a explicat că la baza nemulţumirilor se află mai multe motive, printre care lipsa consultărilor premergătoare elaborării proiectului legislativ cu sindicatele reprezentative ale funcţionarilor publici  din administraţia publică locală, majorări salariale nesemnificative pentru unele categorii profesionale, extrem de importante în cadrul administraţiilor locale, scăderi salariale care contravin prevederilor constituţionale, lipsa unor criterii precise în salarizarea locală, care ar putea conduce la discriminări în salarizare între angajaţii care prestează aceeași muncă și au aceeași calificare, temerea justificată că majorările salariale vor fi suportate din bugetele locale, care nu au aceste resurse sau temerea reală că majorările vor conduce la disponibilizări de personal.

„În ciuda acestor semnale, care provin din partea unei categorii profesionale care numără peste 120.000 de angajaţi, Ministerul Muncii și Justiţiei Sociale a rămas total pasiv. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât vorbim despre un proiect aflat încă în dezbaterea Parlamentului și ale cărui neajunsuri ar putea fi ajustate, la care Guvernul nu dorește în nici o măsură să contribuie pozitiv”, a declarat Ioan Balan. El a adăugat că nemulţumirile tuturor categoriilor profesionale plătite din fonduri publice vor fi și mai mari atunci când, în baza noii legi, se vor calcula și plăti primele salarii.

În aceste condiţii, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Lia Olguţa Vasilescu să-i precizeze în mod clar dacă prin aplicarea noii legi, salariile funcţionarilor publici din administraţia publică locală vor scădea, iar aceștia vor fi îndreptăţiţi să se adreseze instanţelor de judecată și să ridice excepţii de neconstituţionalitate. Ioan Balan a mai întrebat-o pe Lia Olguţa Vasilescu dacă a luat vreodată în calcul care va fi impactul bugetar al onorării drepturilor câștigate de salariaţi în instanţă și cum vor putea fi plătite acestea din bugetul anului viitor. Nu în ultimul rând, deputatul liberal vrea să afle de la ministrul Muncii dacă în cazul funcţionarilor publici din administraţia publică locală poate să garanteze faptul că unele majorări salariale, doar pentru anumite categorii profesionale, nu va însemna concedierea altora. Ioan Balan a mai întrebat-o pe Lia Olguţa Vasilescu și dacă este adevărat că la elaborarea acestei legi a estimat că vor fi concediaţi zeci de mii de funcţionari din administraţia publică locală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan o atenţionează pe Lia Olguţa Vasilescu că Ministerul Muncii a rămas pasiv la revendicările angajaţilor din administraţia locală.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ioan Balan o atenţionează pe Lia Olguţa Vasilescu că Ministerul Muncii a rămas pasiv la revendicările angajaţilor din administraţia locală3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei