Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mai 2017 - Anul XXII, nr. 121 (6537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suprasolicitare

Aglomeraţie fără precedent la maternitatea din Suceava: gravidele ajung să stea câte două în pat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maternitatea şi Neonatologia Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava se confruntă  cu o aglomeraţie fără precedent, ambele secţii fiind ocupate la capacitate maximă. Mai mult decât atât, în ultima săptămână s-au înregistrat şi situaţii în care două gravide au ajuns să stea în acelaşi pat. Șeful secţiei Obstetrică-Ginecologie, dr. Cristian Irimie, ne-a declarat, ieri, că această situaţie este generată de faptul că patru maternităţi din judeţ fie nu funcţionează, fie au activitate limitată deoarece au unul, maximum doi medici. Conform doctorului Irimie, este vorba despre maternitatea din Fălticeni, încă nedeschisă după inaugurare, cea din Gura Humorului, unde este un singur medic, Câmpulung Moldovenesc, cu un singur medic, aflat acum în concediu, şi Vatra Dornei, cu doi medici. Ca urmare, majoritatea gravidelor din judeţ vin să nască la spitalul din Suceava. ”Oricât lucrăm, este plin permanent. Sunt 15-20 de naşteri pe zi şi doi medici în gardă. Duminica trecută au fost 29 de internări, cu 20 de naşteri. În mod constant, sunt 60-61 de copii la neonatologie, la Terapie Intensivă, la prematuri e plin. Sunt copii de 1.000-1500 de grame şi până ajung la 2.500 trebuie să stea. Și rămân şi mamele, normal. Nu a fost niciodată aşa aglomeraţie”, a declarat dr. Irimie.

 

Durata de spitalizare a unei paciente cu cezariană nu depăşeşte patru zile

Medicul consideră că este o situaţie tranzitorie, din cauza disfuncţiilor la celelalte maternităţi din judeţ, ”dar ţinută sub control”.

Pe de altă parte, cunoscutul ginecolog sucevean este de părere că normal ar fi fost ca medicii de la maternitatea din Fălticeni să vină să acorde consultaţii şi să facă ore de gardă la Suceava sau la celelalte maternităţi care se confruntă cu deficit de specialişti, până când unitatea spitalicească la care lucrează va fi deschisă.

Totodată, dr. Irimie face apel la gravide să vină la maternitate când au dureri sau când se declanşează travaliul, nu înainte. ”Este foarte greu de refuzat o gravidă la internare. Dacă nu are dureri, dacă nu sunt probleme, dacă nu a început travaliul nu are de ce să stea în spital”, a afirmat medicul.

Maternitatea din Suceava face cu greu faţă aglomeraţiei, chiar în condiţiile în care numărul de operaţii cezariene este sub 50% şi externarea pacientelor operate se face la 3-4 zile. Capacitatea totală a maternităţii, cu compartimentele de obstetrică-ginecologie şi de gravide cu risc obstetrical, este de 100 de paturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie fără precedent la maternitatea din Suceava: gravidele ajung să stea câte două în pat.
 Vizualizări articol: 7199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aglomeraţie fără precedent la maternitatea din Suceava: gravidele ajung să stea câte două în pat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei